Hoe werkt een gehandicaptenparkeerkaart?

Hoe werkt een gehandicaptenparkeerkaart?

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u op 3 soorten gehandicaptenparkeerplaatsen uw auto parkeren. Daarnaast mag u parkeren op plaatsen waar het bord ‘Verboden te parkeren’ staat. Ook kunt u soms gratis parkeren op een gewone parkeerplaats bij een parkeermeter.

Waar mag ik parkeren met een invalidenkaart?

Waar mag u met uw gehandicaptenparkeerkaart wel parkeren?

  • Op uw eigen gehandicaptenparkeerplaats.
  • Op een algemene parkeerplaats voor gehandicapten.
  • In een parkeerschijf-zone met een blauwe streep.
  • Langs een onderbroken gele streep.
  • Op plaatsen waar een parkeerverbodsbord staat.

Waarom invalidenparkeerkaart?

Bestuurderskaart en parkeerkaart voor passagiers aanvragen u blijvend van een rolstoel gebruik maakt; u andere aantoonbare ernstige lichamelijke beperkingen heeft waardoor u een gehandicaptenparkeerkaart nodig heeft.

Hoe lang gehandicaptenparkeerkaart geldig?

Een gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Komt u korter dan 5 jaar voor de kaart in aanmerking? Dan is de kaart ook korter geldig.

Wie mag invalidenparkeerkaart gebruiken?

De gehandicaptenparkeerkaart is voor persoonlijk gebruik en staat op jouw naam. Je kunt de kaart daardoor in iedere auto gebruiken. De kaart is maximaal vijf jaar geldig.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op plaatsen waar het bord ‘Verboden te parkeren’ staat. Daarbij geldt wel dat u altijd een parkeerschijf moet gebruiken, omdat u op deze plaatsen niet langer dan drie uur mag staan. Ook moet het parkeren rechtstreeks verband houden met het vervoer van een gehandicapte.

Welke soorten handicaps zijn er?

Er zijn verschillende soorten handicaps: 1 fysieke handicaps 2 zintuiglijke handicaps 3 auditieve handicaps 4 visuele handicaps 5 chronische ziekten 6 mentale handicaps

Wat is een zintuiglijke handicap?

Zintuiglijke handicaps Onder een zintuiglijke handicap wordt verstaan dat bepaalde zintuigen niet of onvoldoende werken (ruiken, proeven, horen en zien). (Hier kan men mee zijn geboren of het op latere leeftijd krijgen). Voorbeelden hiervan zijn: doven of slechthorenden; blinden of slechtzienden Omgang met doven en slechthorenden

Wat is een handicap in golftermen?

Golf Handicap. Wat is een handicap in golftermen? In golftermen is een handicap een weergave van uw gemiddelde spelniveau. Om het simpel te houden: de slagen die u tijdens een ronde van 9 of 18 holes gemiddeld meer nodig heeft dan de totale par van dezelfde 9 of 18 holes worden weergegeven in uw handicap.

Related Posts