Hoe werkt een houtkloofmachine?

Hoe werkt een houtkloofmachine?

Bij een liggende houtklover drukt de werktafel het hout tegen een splijtmes. Hierdoor spijt het hout in twee of meerdere stukken, afhankelijk van het mes dat gebruikt wordt. Bij een staande houtklover staat de blok hout op een werktafel en komt het splijtmes naar onderen. Door de enorme kracht splijt het hout in delen.

Wat zijn de beste Houtklovers?

Onze top 5 houtklovers

Product
Kindling cracker Beste budget gietijzeren houtklover Bekijk prijs! of Lees de review
Hyundai elektrische houtklover 1500 watt Beste machinale houtklover Bekijk prijs! of Lees de review
Logosol Smart Splitter Beste koop smart splitter Bekijk prijs! of Lees de review

Hoeveel ton voor Houtkliever?

De kracht van de machine wordt aangegeven in tonnen en varieert van ongeveer 5 ton (geschikt om hout te kloven voor een kachel) tot 30 ton (professionele houtklovers). De benodigde kracht hangt af van de houtsoort, de lengte en diameter van de stammen en hoe droog het hout is. Klooflengte.

Lees ook:   Wat is een leuke film op Disney plus?

Wat is een Kliefmachine?

Een kliefmachine is een toestel waarmee blokken hout gekloven kunnen worden.

Welke olie in Houtklover?

Aanbevolen hydraulische olie. Voor de hydraulische kloofmachine zijn hydraulische olieën beschikbaar in de handel zoals bijvoorbeeld SHELL Tellus 10-46, Esso Nuto H46, DEA HD B46 geschikt. Als alternatief zijn alle gelijkwaardige hydraulische oliën geschikt met een viscositeit klasse van HLP 46.

Welke houtklover kopen?

Voor de meeste consumenten zal 5 ton voldoende zijn om wat mooie blokken brandhout mee te maken. Maar zodra u er grote hardhouten stammen mee wilt kloven bent u beter af met een wat zwaardere machine. Kloofmachines met een kloofkracht van 25 ton worden gemaakt voor professionals.

Welke olie voor Kliefmachine?

Voor de hydraulische kloofmachine zijn hydraulische olieën beschikbaar in de handel zoals bijvoorbeeld SHELL Tellus 10-46, Esso Nuto H46, DEA HD B46 geschikt. Als alternatief zijn alle gelijkwaardige hydraulische oliën geschikt met een viscositeit klasse van HLP 46.

Related Posts