Hoe wordt kennismanagement toegepast?

Hoe wordt kennismanagement toegepast?

Kennismanagement richt zich op het vastleggen, delen, gebruiken en managen van kennis. Dit gaat, zoals hierboven benoemd, om tastbare, expliciete kennis. Maar het gaat net zo goed om de niet-tastbare, impliciete kennis. Dit is de kennis over hoe zaken werken, hoe ze geïnterpreteerd kunnen worden, ervaring etc.

Hoe kennis vastleggen?

In deze blog geven we daarom 5 tips om ervoor te zorgen dat kennis behouden blijft.

  1. Werk in teams. Door meer samen te werken, vindt er een automatische kennisoverdracht plaats.
  2. Stimuleer kennisdeling.
  3. Beloon kennisdeling.
  4. Leg procedures en handleidingen vast.
  5. Geef voldoende faciliteiten.
  6. Werk met een online platform.

Hoe borg je kennis in de organisatie?

Kennisborging in ICT houdt bij ons in dat we kennis vastleggen en uitwisselen. We brengen voortdurend in kaart waar de kennis zit die we niet kunnen missen en bepalen dan hoe we die kennis kunnen borgen. Dat betekent dat je altijd vooruit moet kijken.

Wat is het doel van kennisdeling?

Kennisdeling stimuleren is zorgen dat mensen gemotiveerd raken en zich open stellen. Het effect van kennisdeling is dat je iets leert. En iets leren betekent vaak op een of ander vlak een grote of kleine verandering.

Waarom is kennismanagement belangrijk?

Kennismanagement zorgt ervoor dat verschillende filialen gemakkelijker kennis kunnen delen. Zo kun je processen en kwaliteit uniformeren. Kennismanagement stelt medewerkers in staat om hun competenties en vaardigheden te verbeteren en uit te breiden.

Wat doet kennis?

Kennis is dat wat geweten wordt, wat geleerd is (en opgeslagen) en dat waar een individu inzicht in heeft. Kennis omvat informatie, beschrijvingen hiervan of vaardigheden die door ervaring of opleiding zijn verkregen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen theoretische en praktische kennis.

Waarom zou je kennis delen?

Het delen van kennis is een sterke succesfactor voor organisaties. Enerzijds omdat het mogelijk is, anderzijds omdat het noodzakelijk is. behoudt reeds bestaande kennis. vergroot betrokkenheid van werknemers en helpt met het ontwikkelen van een sterkere bedrijfsidentiteit.

Wat betekent kennisdeling?

Het delen met anderen wat je weet.

Related Posts