Hoe zeg je gemeente Amsterdam in het Engels?
The City of Amsterdam followed suit. De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk dat ze blijven. It is important for the city of Amsterdam that they stay there.
Waarom wordt er zoveel Engels gesproken?
Door de toenemende handel werd communicatie belangrijker dan ooit te voren. Omdat het Engels in alle uithoeken van de wereld al werd gesproken, groeide het uit tot wereldtaal. Nadat de Britse koloniën onafhankelijk werden, werden veel van deze landen officieel meertalig.
Waarom verengelsing?
Uit onderzoek van de Taalunie in 2010 blijkt dat jongeren positief zijn over de invloed van het Engels in het Nederlands. Ze beschouwen Engels als een trendy en hippe taal en waarderen dan ook de vele Engelse woorden in het Nederlands. Engels wordt verbonden aan populair taalgebruik zoals ‘cool’ en ‘chill’.
Wat is B2 niveau Duits?
Het Goethe-Zertifikat B2 is een examen Duits voor jongeren en volwassenen. Het certificaat bevestigt dat kandidaten een vergevorderd taalniveau hebben en komt overeen met het vierde (B2) van de zes competentieniveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK).
De gemeente Amsterdam verduurzaamd de binnenstedelijke distributie. The municipality of Amsterdam is making inner-city distribution more sustainable.
Wat jaagt de wolf op?
Afhankelijk van het leefgebied jaagt de wolf op verschillende prooidieren, zoals elanden, edelherten, reeën en everzwijnen. Knaagdieren, als konijnen en hazen, en vogels staan eveneens op het menu. Maar ook afval en aas kan de wolf bekoren.
Waar leeft de wolf?
Waar leeft de wolf? De wolf komt wijdverspreid voor in Noord-Amerika, Canada, de noordelijke en oostelijke delen van Europa en tot voorbij de poolcirkel. Het verspreidingsgebied van de wolf wordt echter kleiner en verschillende ondersoorten van de wolf zijn reeds uitgestorven.
Wat zijn de soorten wolven?
Soorten wolven. Er zijn ongeveer 42 soorten wolven, waarvan er zo’n 13 zijn uitgestorven. De bekendste wolf is de grijze wolf. Deze soort leeft vooral in Europa en Azië. Een andere soort is de rode wolf. Deze leefde vroeger in het zuidoosten van de Verenigde Staten. In het wild is deze soort bijna uitgestorven.
Wanneer werd de laatste wolf geschoten in Nederland?
In Nederland werd de laatste wolf geschoten in 1870. Daarna zijn er meer dan een eeuw lang geen in het wild levende wolven in Nederland geweest, maar intussen zijn ze weer terug. Er worden sinds 2018 steeds meer wolven gesignaleerd in Nederland en bij de grens met Duitsland.