Hoeveel hydrokorrels in een pot?

Hoeveel hydrokorrels in een pot?

Hoeveel hydrokorrels je nodig hebt, hangt af van de grootte van de pot. Als stelregel kun je aanhouden dat je ongeveer een kwart van de pot vult met korrels en de rest met potgrond.

Welke potmaat?

Verschillende potmaten

Potmaat Doorsnee in cm’s Volume in liters
C15 Ø32 15
C18 Ø38 18
C20 Ø34 20
C25 Ø38 25

Hoe groot laag hydrokorrels?

Nadat je de plant hebt ingegraven, strooi je een dunne laag hydrokorrels de bovenste laag aarde. Ga hierbij uit van ongeveer 2 centimeter bij een kleine pot en 4 centimeter bij een grote. Door ook bovenin de pot te bestrooien met korrels, zorg je dat het water egaal wordt verspreid over het oppervlakte.

Waarom hydrokorrels in pot?

Waarom is een hydrokorrel goed voor het water? De korrel verbetert de afwatering van de planten en daarmee de drainage. Omdat de korrel water opneemt, wordt het aangeboden water gelijkmatiger verdeeld over de onderkant van de pot. Zonder drainage heb je namelijk de kans dat er onderin de pot te veel water blijft staan.

Hoeveel Vulzand nodig?

Het aantal vierkante meters vermenigvuldigt U met de aan te vullen hoogte in meters. Vermenigvuldig de uitkomst met 1,1. Dit is nodig voor de inklinking. Zand zakt namelijk nog in als het is aangelegd, dit heet inklinking.

Hoeveel Moestuinmix nodig?

15-20 cm Makkelijke Moestuinmix is genoeg Omdat de mix zo luchtig en voedzaam is, hoeven de planten geen grote wortels aan te maken om voeding en vocht te vinden. Daarom is een laag van 15-20 cm mix genoeg voor bijna alle planten.

Hoeveel liter in een bloempot?

Ronde bloembak

Maat (øxh) Potgrond Hydrokorrels
20×20 cm ca. 4 liter ca. 1 liter
35×35 cm ca. 23 liter ca. 6 liter
50×50 cm ca. 71 liter ca. 18 liter
60×60 cm ca. 124 liter ca. 31 liter

Related Posts