Hoeveel keer groter dan Nederland is Chili?

Hoeveel keer groter dan Nederland is Chili?

Het land heeft een gemiddelde breedte van slechts 188 km, maar ondanks dat is het ongeveer 21 keer zo groot als Nederland. De Republiek Chili, met de hoofdstad Santiago de Chile, is een van de zuidelijkste landen in Zuid-Amerika.

Wat is de lengte van Chili?

Chili is een van de meest zuidelijk gelegen landen van Zuid-Amerika. Het land grenst aan Argentinië, Bolivia en Peru, en in het westen aan de Grote Oceaan. Chili strekt zich over het continent uit als een lange sliert van 4.000 kilometer lang en slechts 150 kilometer breed.

Waar wonen de meeste mensen in Chili?

Tussen de bergen en de kust liggen de centrale valleien van Chili, hier wonen de meeste mensen. In het zuiden lopen de gebergtes over in fjorden en eilanden en zijn er grote ijsvlaktes. Hier zijn ook een van de grootste zoetwaterreserves ter wereld.

Waar komt de naam Chili vandaan?

Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.

Wat is de bijnaam van Augusto Pinochet?

Milton Friedman, Nobelprijswinnaar, aanhanger van de vrijemarkteconomie en adviseur van VS-president Reagan, noemde de heroriëntatie van de economie onder Pinochet het Chileens wonder.

Hoe worden de inwoners van Chili genoemd?

Chilenen zijn voor het grootste deel mestiezen en nazaten van immigranten uit diverse Europese landen, waarbij de nakomelingen van Spaanse (voornamelijk Baskische) immigranten overheersen, alsmede ook Duitsers, Zwitsers, Fransen, Engelsen en Kroaten.

Is de bevolkingsdichtheid van Chili groter of kleiner is dan die van Nederland?

Chili heeft een totale oppervlakte van ongeveer 756.626 km2 (ter vergelijking, Nederland heeft een totale oppervlakte van 41.526 km2, chili is dus bijna 18 keer groter dan Nederland), de lengte van Chili is 4300 km en de breedte is slechts 200 km (even ter verduidelijking van noord naar zuid Nederland is al meer dan …

Wat betekent Allende?

uitdr. vaak gebruikt in het begin van de jaren zeventig, toen Salvador Allende president was van Chili (en werd vermoord in 1973). Hij was de eerste marxist die door het volk tot president verkozen werd. Zijn beleid was niet bij iedereen geliefd.

Welke Chileense militair pleegde in 1973 een staatsgreep?

Op 23 juni 1973 ondernam kolonel Roberto Souper een poging tot een staatsgreep, welke werd gevolgd door een massale staking in de mijnindustrie. In augustus 1973 uitte de Hoge Raad van Chili openlijk zijn bedenkingen over de manier waarop Allende het land bestuurde.

Hoe is Chili ingericht?

Het grootste deel van het landschap in Chili is niet ingericht omdat er geen mensen wonen. Slechts een klein gedeelte van Chili wordt bewoond en daarom is er een groot gedeelte wat niet gebruikt wordt. Door deze situatie is er de gelegenheid voor landbouwbedrijven om zich bijna vrij te vestigen in het land.

Is Nederland het dichtstbevolkte land van Europa?

VOORBURG – Nederland is verreweg het dichtstbevolkte land van de Europese Unie. Gemiddeld leefden in 2002 op elke vierkante kilometer 475 mensen. Dat zijn er 137 meer dan in België, het op één na dichtsbevolkte land van de Europese Unie.

Hoe groot is de bevolkingsdichtheid van Nederland?

Lijst van landen naar bevolkingsdichtheid

Nr Land Dichtheid
29 Nederland 416/km² (2020)
30 India 403,4/km² (2020)
31 Haïti 398,8/km² (2020)
32 Israël 393,1/km² (2020)

Related Posts