Hoeveel mensen per jaar huiselijk geweld?

Hoeveel mensen per jaar huiselijk geweld?

Uit dit onderzoek blijkt dat tussen 2013 en 2018 6,2% van de vrouwen en 4,7% van de mannen slachtoffer was van minstens één huiselijk geweldsincident. Dat zijn in totaal 747.000 vrouwen en mannen van 18 jaar of ouder.

Hoeveel procent komt huiselijk geweld voor?

5,5 procent van de volwassenen zegt de afgelopen vijf jaar minstens één keer slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Volgens de slachtoffers waren kinderen in 23,5 procent van de voorvallen getuige van huiselijk geweld. Het gaat hier om lichamelijk of seksueel geweld.

Hoeveel kinderen overlijden aan huiselijk geweld?

In Nederland moet een wettelijk verbod komen op fysiek geweld op kinderen, vindt de kinderrechtenorganisatie. Nederland neemt de zesde plaats in wat betreft het aantal sterfgevallen: per jaar zijn zes op de miljoen kinderen dodelijk slachtoffer van mishandeling.

Hoeveel vrouwen sterven aan huiselijk geweld?

Elke dag worden volgens de Verenigde Naties (VN) wereldwijd gemiddeld 137 vrouwen omgebracht door een familielid, partner of ex-partner.

Hoeveel mannen slachtoffer huiselijk geweld?

Er worden ongeveer 80.000 mannen per jaar ernstig mishandeld in huiselijke kring. Er zijn ook verschillen, waarmee bij de signalering en aanpak rekening gehouden moet worden.

Hoeveel vrouwen misbruiken kinderen?

Van de verschillende soorten kindermishandeling komt verwaarlozing het meest voor. Geschat wordt dat één op de vier meisjes, en één op de zes jongens al voor haar/zijn zestiende levensjaar te maken heeft gehad met seksueel misbruik. Bij ongeveer één op de zes meisjes gaat het om seksueel misbruik door familieleden.

Hoeveel vrouwen vermoord in Nederland?

Bij vrouwelijke slachtoffers is de dader in meer dan de helft van de gevallen een partner of ex. In 2020 zijn in Nederland 121 mensen slachtoffer geworden van moord of doodslag, 77 mannen en 44 vrouwen. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Related Posts