Hoeveel spots op rail?

Hoeveel spots op rail?

De 3-fase spanningsrails werken met drie geleiders (L1, L2, L3), die elk afzonderlijk kunnen worden gecombineerd met de nul (N). Dit biedt daarom de mogelijkheid om drie verschillende circuits op de rail te creëren. Deze kunnen alle drie afzonderlijk aangestuurd worden.

Wat zijn 3 fase spots?

Bij een 3 fase railsysteem hebt u de mogelijkheid om 3 circuits apart te laten branden. Dit kan handig zijn wanneer u op dezelfde rail een aantal spots wilt laten branden op 1 schakelaar en de overige op een of 2 andere schakelaars.

Hoe werkt een 3 fase rail?

3 fasenrails werken met drie fasedraden (L1, L2, L3), die elk apart met de nuldraad (N) gecombineerd kunnen worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op je rail drie verschillende circuits te maken (vb. spots, tl, pendels). Deze kunnen alle drie apart bediend worden.

Hoe werkt een rail?

Basis van een 3-fase rail Bij een 3-fase rail zitten er 4 geleiders in de rail, 3x een fasegeleider en een gezamenlijke nul geleider, ook wel bekend als de aardedraad. Vandaar de naam 3-fase rail. De 3 geleiders zijn apart te schakelen. Er bestaat ook een fase rail met slechts één enkele fase, dit zijn 1-fase rails.

Hoe bevestig je Railverlichting?

Installatie

  1. Bevestiging. Een rail kan je op drie manieren bevestigen. De makkelijkste is rechtstreeks tegen het plafond of de muur.
  2. Aansluiting. De lichten op je rail moeten uiteraard stroom krijgen.
  3. Accessoires. Met wat hierboven opgelijst staat, kan je een werkende, rechte rail installeren.

Wat is het verschil tussen en 3?

De spanning op uw stopcontacten is het verschil tussen die ene fasedraad en de nuldraad. Als u een 1-fase groepenkast in uw meterkast heeft staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter. Bij een 3-fasenaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230 V uw meterkast binnen.

Hoe werkt 3-fase Railverlichting?

Hoe werkt een 3-fase railsysteem? In de praktijk gebruikt elke lamp die aangesloten is op de 3-fase rails slechts één fase. Op iedere 3-fase railspot zit een schakelaar waarmee ingesteld kan worden welke fase dit is (1, 2 of 3). De stand van de railadapter komt overeen met de aangesloten fase.

Hoe railsysteem aansluiten?

De lichten op je rail moeten uiteraard stroom krijgen. Je zal dus een aansluiting moeten voorzien. Hou bij de keuze van je aansluiting rekening met waar je ze gaat plaatsen (in het midden van de rail of op het einde). Je moet ook rekening houden met waar de aarding loopt in je rail.

Hoe sluit je Railverlichting aan?

Een LED railspot kan op slechts één manier op de 3-fase rails worden geklikt. Dit kan u gemakkelijk op de rails herkennen aan de verhoging of inham die aan één kan van de rail zit. Het aansluiten van de 3-fase spots moet soepel gaan, u moet niet het gevoel hebben dat u het armatuur forceert.

Hoe werkt een Railspot?

Hoe werkt een 3-fase railsysteem? In de praktijk gebruikt elke lamp die aangesloten is op de 3-fase rails slechts één fase. Op iedere 3-fase railspot zit een schakelaar waarmee ingesteld kan worden welke fase dit is (1, 2 of 3). Per fase/groep kunt u dus een schakelaar of dimmer op het 3-fase railsysteem aansluiten.

Hoe werkt Lichtrail?

Related Posts