Hoeveel verbruikt oude koelkast?

Hoeveel verbruikt oude koelkast?

Gelukkig hebben de meeste mensen niet meer zo’n oudje staan. Toch slurpen ook koelkasten van 8 jaar of ouder meer energie dan nodig is. Namelijk meer dan 350 kWh per jaar, ongeveer 80 euro op de jaarlijkse rekening. Een oude koelkast vervangen is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Wat kost een koelkast aan stroom per jaar?

Het kan goedkoper zijn om een nieuwe te kopen, gezien het veel geld per jaar kan schelen. Op jaarbasis kost een nieuwe koelkast €35,- bij normaal gebruik. Bij een oud model is dit meer dan 3x zoveel, namelijk €106 euro: jaar in, jaar uit!

Wat kost een nieuwe koelkast per jaar?

Op jaarbasis kost een nieuwe koelkast €35,- bij normaal gebruik. Bij een oud model is dit meer dan 3x zoveel, namelijk €106 euro: jaar in, jaar uit! Energieverbruik koelkast per jaar: 1990: 2000: 2010: 2015: 425 kWh 283 kWh 140 kWh: 75 kWh: De gebruikskosten per keer zijn hieronder in de tabel te zien.

Hoeveel kWh verbruikt een oude koelkast?

Als je naar de onderstaande staande tabel kijkt, zie je dat een oude koelkast meer dan 425 kWh per jaar verbruikt. Bij een nieuwe, efficiënte variant is dat nog maar 140 kWh! Dit verschil is iets wat veel mensen zich niet realiseren wanneer ze een oude koelkast van hun ouders of van kennissen krijgen.

Is de oude koelkast vervangen?

Een oude koelkast vervangen is goed voor je portemonnee én voor het milieu. In hele oude koelkasten zitten namelijk soms nog gevaarlijke CFK’s (chloorfluorkoolwaterstoffen). Net als vroeger in spuitbussen. Het duurt erg lang voordat deze chemische stoffen zijn afgebroken.

Hoeveel energie bespaart de nieuwe koelkast?

Een nieuwe koelkast bespaart altijd energie. Natuurlijk kost het maken van een nieuwe koelkast grondstoffen en energie. Dit maakt een nieuwe koelkast goed doordat deze elk jaar veel minder energie verbruikt dan een oude.

Related Posts