Hoeveel zand gaat er in een Zandfilterpomp?

Hoeveel zand gaat er in een Zandfilterpomp?

Hoeveelheid zand

Zandfilterpomp Hoeveelheid filterzand Hoeveelheid filterbollen
Intex zandfilterpomp 4 m3/h 12 kg 700 gr
Intex zandfilterpomp 6 m3/h 23 kg 700 gr
Intex zandfilterpomp 8 m3/h 35 kg 700 gr
Intex zandfilterpomp 10 m3/h 55 kg 700 gr

Wat voor Zandfilterpomp?

Welke filterpomp of zandfilterpomp geschikt is voor jouw zwembad kun je het best beoordelen op basis van de capaciteit. Het belangrijkste is dat de pomp qua capaciteit aansluit bij de hoeveelheid water in het zwembad.

Welk Filterglas?

Glas medium vraagt minder materiaal; het is minder dicht dan zand en vraagt 20 % minder vulling om een zelfde filter te vullen. Glas heeft een langere levensduur en moet dus niet vervangen worden ook als de filters reeds toe zijn aan vernieuwing. Glas medium is geschikt voor zowel publieke als privé zwembaden.

Hoe vol moet een zandfilterpomp?

Ververs het filterzand iedere 3 jaar. Door de stroming van het water slijten de zandkorrels en na een aantal jaar zijn ze zo klein dat ze zelfs in het zwembad terecht komen. Is het tijd om het filterzand te vervangen? Haal dan al het zand uit de tank en vul deze voor ongeveer 15 á 20 cm met water.

Hoeveel Filterballen?

Benodigde hoeveelheid filterbollen

Type zandfilterpomp Hoeveelheid filterbollen Aantal dozen
Intex zandfilterpomp 4 m³ 350 gram 1
Intex zandfilterpomp 6 m³ 640 gram 2
Intex zandfilterpomp 8 m³ 975 gram 2
Intex zandfilterpomp 10 m³ 1500 gram 3

Wat is het beste filtermedium?

Filterzand en andere media Is jouw zwembadfilter een zandfilter? Dan heb je een filtermedium nodig om je zwembadwater te filtreren. Er zijn verschillende soorten: filterzand, filterglas, glasparels/filterparels en polyethyleen bollen (Aqualoon). Filterzand wordt het meest gebruikt, maar glas geeft de beste filtratie.

Hoeveel water in zandfilter?

Hoe moet je een zandfilter opstarten? Giet 25 liter water in de filter. Vul het vat met de correcte hoeveelheid filtermateriaal. Verbind de inlaat van de pomp (horizontaal) met de uitlaat (skimmers) van het zwembad.

Hoeveel glas in Filterpomp?

Kijk op het typeplaatje en in de handleiding van de zandfilter om te zien hoeveel kg filterzand je nodig hebt. Voor filterglas geld het dat je 15% van de benodigde filterzand af mag halen. Dus bijvoorbeeld: je hebt 80 kg filterzand nodig, dat betekend (80 kg / 100%) x 85% = 68 kg filterglas nodig hebt.

Related Posts