Is Codenames een leuk spel?

Is Codenames een leuk spel?

Codenames is een heel leuk en gezellig spel om met vrienden en familie te doen. Het leuke is dat je het met iedereen kan doen. Ik speel het met mijn zusje van vijf, maar het kan evengoed gespeeld worden met mijn vrienden, op een hoger niveau. Een echte aanrader!

Hoe werkt spel Codenames?

In Codenames kruipen spelers in de huid van geheime agenten. Het doel is om met jouw team als eerste contact te maken met alle eigen spionnen. Codenames was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016.

Wat is het verschil tussen Codenames en Codenames duet?

Met 2 spelers is duet veel leuker, dan de 2 speler variant van de gewone Codenames. Dat is een beetje zoals Kolonisten van Catan met 2, ook niet echt leuk. Voor groepen vanaf 4 kan ik dan weer de gewone Codenames aanraden.

Welke Codenames?

Het team dat als eerste alle vakjes heeft geraden wint Codenames: het spel….Codenames speluitleg:

  • Rood: Vakjes die team rood moet raden.
  • Blauw: Vakjes die team blauw moet raden.
  • Beige: Neutrale vakjes.
  • Zwart: Huurmoordenaar.

Kan je Codenames met 3 spelen?

Het valt te zien met hoeveel spelers je bent, ben je met veel dan worden iedereen opgedeeld in 2 teams. Maar je kan het spel ook met 2 of 3 spelen. Er moet dus een blauw team gevormd worden, een rood team én een hoofd van de geheime dienst.

Wat zijn leuke familie spellen?

Qwixx: dobbelen met het hele gezin (bekijk bij bol.com) Qwixx is een dobbelspel dat is geïnspireerd op het wereldberoemde Yahtzee. Het spelletje is zeer gemakkelijk te leren en speelt vlot weg. Het leuke is dat je ook mee kunt spelen met de beurten van je tegenstanders. Al met al is het een uitermate leuk gezinsspel.

Wat te doen met familieweekend?

Tip #2 Organiseer leuke buitenactiviteiten met de familie

  1. Buiten picknicken met de hele familie.
  2. Een actief familieweekend: ga fietsen!
  3. Een leuke tip voor uw familieweekend: bezoek nationale parken.
  4. Met de familie een weekend weg naar een grote stad.
  5. Organiseer sportwedstrijden: een leuke activiteit voor uw familieweekend.

Erg leuk spel! Dit is een heel leuk spel wat elke keer weer anders is. Je speelt in twee teams. Er worden 25 kaartjes op tafel neergelegd, waarvan een aantal kaarten bij het ene team en een aantal andere kaarten bij het andere teams horen.

Rood: Vakjes die team rood moet raden. Blauw: Vakjes die team blauw moet raden. Beige: Neutrale vakjes. Zwart: Huurmoordenaar.

Hoe lang duurt Codenames?

Codenames
Aantal spelers 2-8 (aanbevolen voor tenminste 4 spelers)
Speelduur ±15 minuten
Uitgever White Goblin (Nederland)
Auteur Vlaada Chvátil

Related Posts