Is een youngtimer meer waard?

Is een youngtimer meer waard?

Waarom investeren in een youngtimer De historisch lage spaarrente in combinatie met inflatie en inkomstenbelasting zorgt ervoor dat je spaargeld tegenwoordig eerder minder dan meer waard wordt. Dit maakt investeren, en in het bijzonder in een youngtimer, steeds interessanter.

Wat is de toekomst van oldtimers?

In de afgelopen jaren is de populariteit van oldtimers fors gegroeid. Zo is het aantal oldtimers in Nederland ten opzichte van 2017 in 2021 met meer dan 2% gestegen. Of het nu vooral gaat om een hobby of een belegging is, oldtimers blijven in de smaak vallen.

Hoeveel betaal je voor een youngtimer?

Voor Youngtimers wordt een uitzondering gemaakt. Deze auto’s hebben een bijtellingspercentage van 35%. Dat is een hoger percentage, maar omdat de bijtelling over de dagwaarde wordt berekend in plaats van de cataloguswaarde valt het maandbedrag een stuk lager uit.

Hoeveel kost een youngtimer?

Wat kost een youngtimer (15 jaar of ouder) netto per jaar aan bijtelling in 2021?

Catalogusprijs Dagwaarde Netto kosten
per jaar
Niet van toepassing > 15 jaar € 5.000 € 649
Niet van toepassing > 15 jaar € 10.000 € 1.299
Niet van toepassing > 15 jaar € 15.000 € 1.948

Na verloop van tijd verdwijnen er ook steeds meer van het type voertuigen door veroudering en auto’s die naar de sloop gaan. Kortom, des te ouder een auto wordt, des te zeldzamer deze auto is. En wanneer er slechts een paar auto’s van een model over zijn dan wordt deze sneller meer geld waard.

Wat is youngtimer wegenbelasting?

Zodra uw youngtimer de leeftijd van 40 jaar bereikt, krijgt deze officieel het oldtimerpredicaat en hoeft u helemaal geen wegenbelasting te betalen. Na 50 jaar vervalt bovendien ook de APK plicht. Verder heeft de overheid nog een andere belangrijke voorwaarde aan de overgangsregeling gesteld.

Related Posts