Is Fixodent schadelijk?

Is Fixodent schadelijk?

Veel kleefproducten bevatten zink. Onderzoek naar kunstgebit en kleefpasta wijst uit dat deze stof (in grote hoeveelheden) schadelijk kan zijn. Bij normaal gebruik van kleefpasta of kleefpoeder, ook al zit er zink in, kunt u geen problemen krijgen.

Wat is Corega?

Corega is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van tandplak en vlekken zonder de prothese te beschadigen. Het heeft ook een bewezen bacteriedodende werking, het doodt 99,9% van de geurveroorzakende bacteriën*.

Wat is een Rebasing?

Wat is een rebasing? Wanneer een prothese los begint te zitten, is het mogelijk de prothese te rebasen, ofwel aan te passen. Dit betekent dat aan de binnenzijde van de prothese een nieuwe ”voering” wordt aangebracht, hierdoor sluit de gebitsprothese weer goed aan op de kaak.

Wat gebeurt er bij Rebasing?

Bij een rebase wordt er aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” geplaatst waardoor uw prothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. Dit kan zowel voor de boven- als de onderkaak van een volledige prothese als bij een partiële prothese.

Hoe gebruik je Corega?

Aanbrengen

  1. Reinig uw tandprothese en droog ze goed af.
  2. Breng korte streepjes kleefcrème aan zoals in de tekening, niet te dicht bij de rand van uw prothese.
  3. Spoel uw mond voordat u de prothese plaatst.
  4. Druk de prothese op zijn plaats, houd goed vast en bijt enkele seconden om de prothese vast te zetten.

Antwoord: Kleefpasta bevat over het algemeen ‘veilige’ ingrediënten. Toch kun je er in zeldzame gevallen een allergische reactie op krijgen. Ook kan overmatig gebruik van kleefpasta met zink bij het inslikken leiden tot een kopertekort. En dat kan weer neurologische klachten geven.

Hoe haal je een prothese uit je mond?

Als u uw prothese ’s avonds niet uitkrijgt, heeft deze een uitstekende pasvorm. Door met water uw mond te spoelen, wordt het vacuüm tussen het gebit en het tandvlees verbroken en kunt u het gebit makkelijk uitdoen.

Wat is de beste kleefpasta voor prothese?

Fittydent Kleefpasta is de enige prothese lijm wereldwijd die waterbestendig is, waardoor deze niet gaat schuiven tijdens het eten en drinken. Het zorgt voor een zeer sterke hechting, zodat de prothese de hele dag goed blijft bevestigd aan het tandvlees.

Related Posts