Is het criterium of criteria?

Is het criterium of criteria?

Criterium heeft twee meervoudsvormen: criteria en criteriums. In de betekenis ‘kenmerk, norm’ is de vorm criteria het gebruikelijkst. Om in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende criteria.

Wat voor criteria?

Een criterium is een bepaalde norm waaraan iemand of iets moet voldoen. Synoniemen zijn reden, eis, (beslissend) kenmerk en maatstaf. “Om deze opleiding te gaan doen moet je aan een aantal criteria voldoen.

Wat houd criteria in?

het criterium zelfst. naamw. Uitspraak: [kriˈterijʏm] Verbuigingen: crite|ria, crite|riums (meerv.) 1) datgene waarop je je beoordeling baseert Voorbeelden: `voldoen aan alle criteria om te worden toegelaten tot de opleiding`, `Het criterium v…

Wat krijgt een renner voor een criterium?

Iedere ploeg ontvangt een soort van onkostenvergoeding van een slordige €50.000 en vanaf de eerste etappe is er dagelijks behoorlijk wat geld te verdienen, al staat het in schril contrast met bijvoorbeeld topvoetballers of -tennissers.

Wat is een omloop wielrennen?

Wielerwedstrijd waarbij de finish nabij het startpunt is gesitueerd. Eventueel bestaat het parcours uit een aantal ronden; rondrit; criterium. ‘De Omloop’ slaat ook op de echte openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen, met een parcours van ca. 200 kilometer.

Wat is het prijzengeld van de Tour de France?

In totaal wordt er tijdens de Tour de France zo’n 2,3 miljoen euro verdeeld: aan de eindmeet op de Champs-Elysées, maar ook tijdens de verschillende etapes. Elke ritwinnaar krijgt bijvoorbeeld 11.000 euro uitbetaald. Dat bedraagt daalt naargelang je finisht, tot aan de nummer 20 van die dag, die krijgt nog 300 euro.

Hoeveel verdien je als je Parijs Roubaix wint?

De mannen verdelen in totaal 91.000 euro, de vrouwen moeten het met (veel) minder stellen: 7000 euro – herstel 7005 euro, als het zo karig is, moet je elke euro meetellen… Voor de winnares van de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen ligt er een cheque van 1535 euro klaar.

Hoe wordt een wegwedstrijd voor wielrenners?

Wegwedstrijd – wedstrijd die wordt gereden op de openbare weg (in tegenstelling tot een baanwedstrijd, die wordt gereden op een speciaal daartoe aangelegde baan). Er wordt een bepaald parcours afgelegd, van de ene plaats naar de andere. Ook kan men een aantal ronden afleggen.

Related Posts