Is het erg als gips nat wordt?

Is het erg als gips nat wordt?

Gips- en kunststofverband mag niet nat worden, omdat de onderlaag zeer slecht droogt. De huid blijft te lang vochtig wat huidirritaties en huidcomplicaties kan geven. U kunt er dus niet mee douchen of zwemmen.

Welke gips mag nat worden?

Gips mag niet nat worden. Kunststofgips kan wel tegen water, maar de katoenen kous en de watten eronder niet. Deze blijven te lang nat waardoor de huid verweekt en stuk gaat. Bescherm het gips dus altijd bij het douchen met een speciale douchehoes.

Hoe kun je douchen met gips?

Houd je gipsverband uit het water.

  1. Probeer een bad te nemen in plaats van een douche.
  2. Als je liever een douche neemt, probeer je je gipsverband weg te houden bij stromend water.
  3. Zelfs als je je gipsverband uit het water houdt kun je beter een gipshoes om je verband doen wanneer je een bad of douche neemt.

Hoe douchen met drukverband?

Het drukverband mag niet nat worden. Bescherm dit tijdens het douchen met een waterdichte hoes. Zolang u een drukverband heeft mag u geen auto besturen (i.v.m. verzekering). Over elleboogkrukken, waterdichte hoezen en eventuele anti-jeuk spray, kunt u bij de medewerkers van de Spoedeisende Hulp informatie krijgen.

Kun je met gips zwemmen?

Wat is zwemgips? Zwemgips is een kunststof gipsverband waarbij geen watten of waterafstotende watten worden gebruikt. Deze speciale watten zorgen ervoor dat uw huid sneller droogt. U mag hiermee zwemmen, maar u moet er rekening mee houden dat u in het water wel minder goed kunt bewegen.

Gips- en kunststofverband mag niet nat worden, omdat de onderlaag zeer slecht droogt. De huid blijft te lang vochtig wat huidirritaties en huidcomplicaties kan geven. U kunt er dus niet mee douchen of zwemmen. Er bestaan speciale hoezen om het verband te beschermen tegen water.

Hoe Douch je met gips?

Douchen met gips kan eenvoudig met een gipshoes….Dit is omdat het gips anders nog niet voldoende is uitgehard.

  1. Kleed u uit en wikkel een (kleine) handdoek rond het gips.
  2. Pak hierna de gipshoes.
  3. Maak de opening van de hoes zo groot mogelijk.
  4. Schuif/rol de gipshoes rustig en met een gelijk tempo over het gips heen.

Is er Zwemgips?

Zwemgips is een kunststof gipsverband waarbij geen watten of waterafstotende watten worden gebruikt. Deze speciale watten zorgen ervoor dat uw huid sneller droogt. U mag hiermee zwemmen, maar u moet er rekening mee houden dat u in het water wel minder goed kunt bewegen.

Wat mag niet met gips?

Leefregels. Gipsverband van gips is pas na 24 uur helemaal hard. Gipsverband van kunststof is na 20 minuten al hard. Draag geen sieraden om uw hand en arm.

Kan je in bad met gips?

Gips mag niet nat worden. Dat betekent gelukkig niet dat je niet kan douchen of in bad kunt. Dankzij een speciale waterdichte douchehoes kan je gewoon genieten van een douche of bad.

Hoe lang blijft gips?

Na de operatie moet u meestal 6 weken met uw been in het gips. U moet dan lopen met krukken. Afhankelijk van de soort operatie mag u met hulp van de fysiotherapeut na 3 of na 6 weken de enkel weer gaan belasten (iets meer met uw been gaan doen).

Wat is Zwemmersgips?

Zwemmersgips is kunsstofgips dat nat mag worden, omdat er alleen een kous onder zit.

Hoe met gips zwemmen?

Kan ik douchen of zwemmen met gips? Het traditionele mineraalgips en kunststof gips moet altijd droog blijven. Heeft u een semi-rigide kunststofgips, dan mag dit gips wel nat worden. Het gips is iets flexibeler en biedt minder steun dan de andere materialen en is daardoor niet voor alle letsels geschikt.

Related Posts