Is puzzelen goed voor de hersenen?

Is puzzelen goed voor de hersenen?

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder zorgt puzzelen voor een fitter brein. Hiermee bedoelt hij puzzelen in elke vorm. Het maken van een legpuzzel, of het maken van een sudoku of woordzoeker zijn allemaal vormen van puzzelen. Naast het fit houden van je brein, helpt puzzelen ook je geheugen te trainen.

Waar koop je puzzelboekjes?

Waar te koop?

  • Ako. Albert Heijn. Boni. Bruna. Coop. Cigo. Deen.
  • DekaMarkt. Dirk van den Broek. Hoogvliet. Jan Linders Supermarkten. Jumbo. MCD/ Boon’s markt.
  • Nettorama. PLUS. Poiesz. Primera. Sligro Food Group. Spar.
  • The Read Shop. Vomar.

Waarom is puzzelen goed voor ouderen?

Puzzelen is goed voor de fijne motoriek. Als je ouder wordt, merk je dat het steeds lastiger wordt om een vaste hand te houden. Dit train je dan ook goed met puzzels. Daarnaast is het goed voor de concentratie, je moet er met je hoofd bij blijven.

Waarom is puzzelen goed voor je?

Puzzelen is een gezonde verslaving; de aanmaak van dopamine zou bovendien leiden tot een verhoogde concentratie, een betere motoriek, optimisme en vertrouwen. Een legpuzzel activeert aan de ene kant onze hersenen, maar helpt ons aan de andere kant ook te ontspannen.

Is puzzelen ontspannen?

Puzzelen ontspannen Puzzelen helpt niet alleen om je beter te voelen, maar ook om te ontspannen. Je stressniveau wordt namelijk stukken lager van even lekker aan de legpuzzel in het weekend. Dit komt doordat tijdens deze bezigheid je hersenen namelijk in de alfa-staat gaan.

Waarom is puzzelen zo leuk?

Elke keer dat je een puzzelstukje weglegt op de juiste plaats komt het stofje dopamine vrij in je hersenen. Dit wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel én zin om de puzzel af te maken.

Wat stimuleer je met puzzelen?

Vormen, kleuren en ruimtelijk inzicht Voor jonge kinderen is het leren herkennen en sorteren van vormen een belangrijk onderdeel van hun ontwikkeling. Puzzelen kan je kind helpen dit te leren. De stukjes moeten worden herkend en gesorteerd om de puzzel goed in elkaar te kunnen leggen.

Related Posts