Kan een gynaecoloog zien dat je abortus hebt gehad?

Kan een gynaecoloog zien dat je abortus hebt gehad?

Vlak na de ingreep kan een arts dit wel opmerken. Je man of een seksuele partner kan het in principe niet zien. Een maand na de abortus is er geen lichamelijke aanduiding meer dat je ooit een abortus hebt gehad.

Kan ik anoniem abortus plegen?

Kan een abortus anoniem? Bij een abortuskliniek kan je anoniem worden behandeld. In een ziekenhuis gelden andere regels. Zo heb je bijvoorbeeld een verwijzing nodig van een arts en worden de kosten vergoed door je zorgverzekeraar.

Wat is veiliger abortuspil of Curretage?

Wat werkt beter: een abortuspil of zuigcurettage? Een abortuspil en een zuigcurettage werken allebei even goed om een zwangerschap af te breken en zijn allebei veilig. Bij beide behandelingen is er een kleine kans dat je toch zwanger blijft. Daarom is het belangrijk om na 3 tot 4 weken een zwangerschapstest te doen.

Wanneer mag de abortus plaatsvinden?

De abortus mag uitgevoerd worden tot 12 weken na de bevruchting. Voor de ingreep kan plaatsvinden is er een – door de wet – verplicht gesprek. Tussen dit voorgesprek en de ingreep moet je rekening houden met een verplichte wachttijd van 6 dagen. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen staat de wet toe dat de zwangerschap ook na 12 weken wordt

Wanneer kan je een abortus laten plegen?

Tot wanneer je abortus kunt laten plegen verschilt per land. In Nederland kan een abortus plaatsvinden tot 24 weken zwangerschap. Dan is het embryo nog niet levensvatbaar buiten de baarmoeder. Meestal houden artsen de grens van 22 weken aan.

Wanneer is abortus toegestaan in België?

Ja. Abortus is in België wettelijk toegestaan, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden: De abortus mag uitgevoerd worden tot 12 weken na de bevruchting. Voor de ingreep kan plaatsvinden is er een – door de wet – verplicht gesprek. Tussen dit voorgesprek en de ingreep moet je rekening houden met een verplichte wachttijd van 6 dagen.

Related Posts