Kan een laken in de droger?

Kan een laken in de droger?

De ribben in je wasdroger zorgen ervoor dat het hoeslaken tijdens het drogen telkens openligt en al het andere wasgoed er tussen gaat zitten. Om dit te voorkomen hoef je alleen maar een elastiekje om de opening van je hoeslaken te binden. Zo droogt ‘ie meteen kreukvrij op en kan het overige wasgoed veilig in de droger.

Kan een linnen dekbedovertrek in de droger?

Om het linnen lekker zacht te krijgen, adviseren wij je om het dekbedovertrek nog even 10 minuten in de droogtrommel te drogen op een lage temperatuur. Droog het apart van de andere was (zoals katoen e.d.) op een lage temperatuur.

Hoe beddengoed drogen?

Haal het beddengoed zo snel mogelijk uit de wasmachine, schud het los en droog het. Beddengoed drogen kan het best aan de waslijn wanneer je die mogelijkheid hebt. Wanneer je gebruik maakt van de droger, kies dan voor drogen op de laagste temperatuur en maak ook gebruik van de antikreukfunctie als die op de droger zit.

Hoe voorkom ik dekbedovertrek?

Er zijn verschillende trucjes om te voorkomen dat het beddengoed niet meer in elkaar draait. Je kunt het uiteinde van een sloop of dekbedovertrek vastbinden met een stukje elastiek. Je kunt ook sokkenknijpers gebruiken om de openingen dicht te maken. Veiligheidsspelden kun je beter niet gebruiken.

Hoe slaapt linnen?

Linnen is ook sterker dan katoen. Het is een ventilerende stof, het voelt koel aan de zomer en warm in de winter. Je lichaam blijft op temperatuur waardoor je ook snel in slaap zult vallen. Door de structuur van het stof gedijt huisstofmijt niet op linnen.

Kan je beddengoed wassen op 90 graden?

Gebruikelijk is om het beddengoed te wassen op 60 graden. Wassen op 90 graden is nog beter geschikt om alles goed schoon en fris te krijgen. Zorg er in dat geval wel voor dat je in het wasvoorschrift leest dat dit zonder problemen kan. Met name katoen is daarvoor goed geschikt.

Related Posts