Kan ik al veilig naar Kos?

Kan ik al veilig naar Kos?

Dat betekent dat reizen wordt afgeraden en bij thuiskomst 10 dagen thuisquarantaine verplicht is. Het betreft onder andere de eilanden Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea – Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos. Op deze eilanden zijn de besmettingen weer toegenomen.

Is het duur in Kos?

De prijzen op Kos liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -20%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (35% goedkoper), levensmiddelen (15% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (14% duurder), sigaretten (36% goedkoper) en openbaar vervoer (61% goedkoper).

Is Kos oranje?

Het Griekse eiland Kos staat voor Nederlanders weer op oranje. Vakantiegangers daar begrijpen er niets van. Toen de reisorganisatie eind mei hun vakantie naar Kos voor de derde keer binnen een jaar annuleerde vanwege code oranje, namen Gerrit en Trudy Niesten uit Monster het heft in eigen hand.

Wat kost uiteten op Kos?

Prijzen in restaurants in Kos.

Maaltijd goedkoop Restaurant 8.50 EUR (4.00-15)
Maaltijd voor 2 personen, Mid-range Restaurant, Drie gangen 40 EUR (36-40)
McMeal bij McDonalds (of gelijkwaardige Combo maaltijd) 5.00 EUR (5.00-5.00)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang) 3.00 EUR (2.00-4.50)

Hoe duur is uiteten in Griekenland?

De prijs bij een restaurant in Griekenland varieert gemiddeld tussen de €5,50 en €7 per portie. In Nederland en België betaal je bij een Grieks restaurant al gauw €14 tot €18 voor hetzelfde gerecht.

Welke Griekse eilanden gaan op oranje?

De positieve trend van versoepelende reisadviezen bleek voor de Zuid-Egeïsche eilanden helaas van korte duur. Vanaf zondag 30 mei 2021 geldt voor de Griekse eilandengroep opnieuw een oranje reisadvies.

Welke Griekse eilanden gaan op geel?

Per 6 augustus 2021 is het reisadvies voor Griekenland geel, alleen de Noord-Egeïsche eilanden zijn groen. Code geel betekent dat je kunt reizen, maar dat er nog wel gezondheidsrisico’s zijn door COVID-19.

Is Rhodos groen?

Door de vele bossen met onder andere naaldbomen en olijfbomen is Rhodos een mooi groen eiland, in tegenstelling tot de andere eilanden in deze omgeving.

Wat kost een drankje in Griekenland?

Een drankje om de dag mee te beginnen, zoals een frappé, koffie of verse sinaasappelsap, is vaak al verkrijgbaar voor ongeveer €2,00. Hetzelfde geldt voor diverse frisdranken en het Griekse biertje Mythos. Huiswijnen zijn meestal vergelijkbaar met Nederlandse prijzen, zo ongeveer tussen de €4,00 en €7,00 per glas.

Related Posts