Kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Ieder jaar kan je tussen 12 november en met 31 december je zorgverzekering veranderen. Je krijgt dan ook een brief van je huidige verzekeraar waarin hij de nieuwe premie voor het nieuwe jaar bekend maakt. Goed om te weten: officieel mag je nog tot 1 februari van het nieuwe jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Hoe kan ik mijn zorgverzekering veranderen?

Het wijzigen van je zorgverzekering kan aan het einde van het kalenderjaar, tussen 12 november en 31 december….Overzicht zorgverzekeraars.

Verzekeringsconcern Eno
Wijzigen basisverzekering Eno heeft slechts 1 basispolis
Aanpassing eigen risico 31 december 2021
Wijzigen aanvullende verzekering 31 december 2021

Waarom overstappen van zorgverzekeraar?

Overstappen van zorgverzekeraar kan niet alleen een flinke besparing opleveren op de premie, ook kan het vergelijken van verschillende verzekeraars en vervolgens overstappen je aan een (aanvullende) zorgverzekering helpen die beter aansluit op de zorg die jij nodig hebt.

Waarom kan ik niet overstappen van zorgverzekeraar?

Bij een betalingsachterstand op je zorgverzekering kun je niet overstappen. Je zorgverzekeraar mag wel je aanvullende verzekering stopzetten.

Waarom zorgverzekering vergelijken?

Let erop dat je bij het zorgverzekering vergelijken voor een pakket kiest dat goed aansluit bij je wensen. En dekking biedt voor de zorg die jij nodig hebt. Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorg die je niet nodig hebt. Anders betaal je onnodig veel premie.

Zorgverzekering aanpassen of overstappen Dan kunt u de huidige zorgpolis aanpassen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Een andere zorgverzekering afsluiten kan online of telefonisch. Doe dit ieder jaar uiterlijk op 31 december. Dan zegt de nieuwe zorgverzekeraar automatisch uw oude zorgverzekering op.

Related Posts