Inhoudsopgave
Kan ik stroom leveren aan de buren?
Helaas, dat mag niet. Je hebt namelijk een vergunning nodig om elektriciteit te leveren aan consumenten. Daarvoor moet je aan allerlei strenge financiële, organisatorische en technische eisen voldoen. Lever je zonder vergunning, dan riskeer je een forse boete.
Hoeveel levert teruggeleverde stroom op?
Je energieleverancier betaalt een ‘redelijke terugleververgoeding’ voor dit overschot. Hij mag zelf bepalen hoe hoog deze vergoeding is. Uit ons onderzoek van april 2018 blijkt dat de huidige vergoedingen variëren van zo’n €0,04 tot €0,12 per kWh.
Wie mag energie verkopen?
Vergunning voor levering van energie aan kleinverbruikers Als u aan kleinverbruikers energie wilt verkopen, kunt u dit doen door: een vergunning aan te vragen, of door. samen te werken met een vergunninghouder.
Wat te doen met overcapaciteit zonnepanelen?
Salderen of de salderingsregeling houdt in dat je de stroom die jij opgewekt hebt zonnepanelen, maar niet hebt gebruikt, ‘verkoopt’ aan het energienet. In de winter leveren je zonnepanelen minder op. Daardoor koop je stroom bij van de energieleverancier.
Hoe werkt de salderingsregeling?
Aan het eind van het jaar mag je de energie die de zonnepanelen hebben opgewekt namelijk wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Dat heet salderen. Je levert stroom terug aan het net. Op de jaarrekening verrekenen we de stroom van je zonnepanelen met de stroom die je hebt verbruikt, tegen hetzelfde tarief.
Wie koopt mijn stroom?
Gratis of tegen vergoeding Dan is het mogelijk om opgewekte stroom te verkopen aan een familielid, vriend, buur of ondernemer. De ontvangers hoeven dat alleen te melden aan Fluvius.
Hoe verkoop je energiecontracten?
Tijdens het telefoongesprek moet de verkoper het volgende met u doornemen: namens welke energieleverancier hij belt, en wat het adres is van deze energieleverancier. dat de energieleverancier u energie wil verkopen. de totale prijs van de energie, dus met belastingen, toeslagen en netwerkkosten.
Voor dynamische contracten baseren de leveranciers zich op de energiebeurzen waarop ze energie kopen voor de dag nadien. Dat is ook zo bij variabele contracten met een spotparameter. Maar bij een dynamisch contract rekent de leverancier met de werkelijke prijs per uur en niet met gemiddelde prijzen.
Hoeveel DB aggregaat?
Een normaal aggregaat breng gemiddeld 65 tot 70 decibel voort. Onze geluidgedempte aggregaten 60 decibel of minder. Nou lijkt dat verschil zo op het eerste oog niet zo groot, maar het is een verschil tussen dag en nacht voor omwonenden. 3 decibel meer zorgt namelijk al voor een verdubbeling van het lawaai.