Inhoudsopgave
Kan minderjarige overeenkomst sluiten?
Kinderen jonger dan 18 jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. Volgens de wet mogen zij alleen iets kopen als een van hun ouders (of hun voogd) daarvoor toestemming heeft gegeven. De verkoper mag zo’n overeenkomst niet sluiten zonder toestemming van de ouders.
Welke rechten heeft een 17 jarige?
Je bent meerderjarig en volwassen voor de wet.
Kan een minderjarige een arbeidsovereenkomst sluiten?
Een minderjarige van 16 of 17 jaar is handelingsbekwaam tot het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Op hun is dit werk in beginsel onverkort van toepassing (art 7:612-1 BW). Uitzondering hierop is dat de arbeidsovereenkomst geen rechtsgeldig concurrentiebeding kan bevatten (1.3.4.).
Kan een koopovereenkomst worden vernietigd omdat de verkoper minderjarig is?
In principe is de overeenkomst met minderjarige kinderen geldig. Je kunt de overeenkomst echter wel aantasten, juridisch heet dat vernietigen. Door vernietiging bestaat de overeenkomst niet meer en kan de wederpartij dus ook niks meer afdwingen. Je hebt drie jaar de tijd om een overeenkomst te vernietigen.
Kan een minderjarige een vastgoed kopen?
Als minderjarige onder ouderlijk gezag kan u niet gemachtigd worden maar wordt u, wat betreft het aankopen en het hypothekeren van een onroerend goed, bij de ondertekening van deze akten vertegenwoordigd door uw ouders die namens u en in uw naam optreden.
Kan een minderjarige een lening afsluiten?
Je moet daarvoor wel 18 zijn. Als je minderjarig bent, heb je de toestemming van je ouders nodig. Want zij moeten de lening verder afbetalen als jij dat niet meer kunt.
Kan een minderjarig persoon een geldige arbeidsovereenkomst afsluiten motiveer je antwoord?
De 16-jarige werknemer die een arbeidsovereenkomst is aangegaan staat in alles wat betrekking heeft op de arbeidsovereenkomst gelijk met een meerderjarige en mag ook zelf voor de rechter verschijnen indien dit noodzakelijk is.
Je bent meerderjarig en volwassen voor de wet.
Kinderen jonger dan 18 jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. Volgens de wet mogen zij alleen iets kopen als een van hun ouders (of hun voogd) daarvoor toestemming heeft gegeven. Dat geldt ook voor het sluiten van overeenkomsten voor bijvoorbeeld abonnementen of diensten.