Kun je met een verlopen paspoort in Europa reizen?

Kun je met een verlopen paspoort in Europa reizen?

Nee, het is niet toegestaan om binnen Europa te reizen met een verlopen reisdocument. Al wordt er bij het reizen binnen Europa aan de grens soms niet meer gecontroleerd, u heeft altijd een geldig(e) paspoort of identiteitskaart nodig. Voor sommige landen moet het reisdocument meer dan een jaar geldig zijn.

Kan je reizen zonder identiteitskaart?

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen tijdens reizen naar het buitenland? U heeft niet alleen een paspoort of identiteitskaart nodig als u de grens over gaat. U moet u ook kunnen identificeren tijdens uw verblijf of onderweg. Daarom moet u altijd een geldig paspoort of geldige identiteitskaart meenemen.

Lees ook:   Hoe Verschaal je in Autocad?

Heb ik na Brexit een paspoort nodig?

Vanaf 1 oktober 2021 kunt u dat alleen met een geldig paspoort naar het (VK) reizen. Woonde u uiterlijk op 31 december 2020 ( de overgangsperiode) in het VK? Dan heeft u tot en met 31 december 2025 alleen maar een ID-kaart nodig om tussen beide landen te reizen.

Hoe lang kun je reizen met een verlopen paspoort?

Zo moet je paspoort voor de meeste landen binnen Europa nog twee maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn en voor veel landen buiten europa moet je paspoort minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Check dit altijd even met het consulaat of de ambassade van het desbetreffende land.

Kan ik reizen met identiteitskaart?

Reist u naar het buitenland? Binnen Europa is een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Buiten Europa heeft u een paspoort nodig. Voor sommige landen is een visum verplicht.

Hoe reizen zonder paspoort?

Identiteitskaart. Als u naar het buitenland reist, moet u altijd uw Belgische identiteitskaart meenemen. Voor sommige landen, bijvoorbeeld voor alle EU-landen, volstaat uw identiteitskaart trouwens als reisdocument. Voor andere landen hebt u boven op uw identiteitskaart een paspoort en soms zelfs een visum nodig.

Lees ook:   Wat is beter een led of LCD tv?

Welke documenten nodig voor Bonaire?

Als u naar Bonaire reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Heb je een paspoort nodig voor Noorwegen?

Voor Noorwegen is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Noorwegen heeft u geen visum nodig.

Kan je vakantie boeken met verlopen paspoort?

Kan ik een boeking maken als mijn paspoort is verlopen? Als een paspoort is vereist voor je boeking, is het vaak mogelijk om nog te boeken met je oude paspoortnummer.

Kan je vliegticket boeken zonder paspoort?

Goedemorgen! Tijdens het boeken worden de paspoortgegevens niet gevraagd; je dient alleen je naam in te vullen volgens je paspoort.

Heb je een paspoort nodig om een vlucht te boeken?

Home Klantenservice Reserveren Moet ik mijn paspoortnummer invullen als ik een ticket boek? Tijdens het boeken hoef je niet je paspoortnummer in te vullen. Pas bij het (online) inchecken wordt hiernaar gevraagd.

Lees ook:   Wat valt onder vermogensbeheer?

Wat doen met oud paspoort?

Als uw oude paspoort al verlopen is, moet u het inleveren bij de aanvraag. Is het paspoort nog niet verlopen, dan moet u het inleveren bij het ophalen van uw nieuwe paspoort. Bij het ophalen van uw nieuwe paspoort kunt u aangeven dat u uw oude paspoort graag terug wilt. Het oude paspoort wordt dan ongeldig gemaakt.

Related Posts