Waar kijkt een taxateur na?

Waar kijkt een taxateur na?

Na het taxeren van de woning ontvang je een taxatierapport. Daar staat van alles in, zoals natuurlijk de woningwaarde (hoera!), maar ook alle andere informatie over jouw huisje. Denk aan het type woning, de grootte, afwerkingsniveau, de ligging en eventuele overlast en/of voorzieningen in de buurt.

Waar moet je op letten bij taxatie huis?

Een taxateur let bij het uitvoeren van een taxatie op verschillende zaken. Hij kijkt onder andere naar de woonoppervlakte, de inhoud, de energiezuinigheid en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Ook beoordeelt hij de onderhoudsconditie van de woning en analyseert hij de ligging en omgeving.

Hoe taxeer je een woning?

Het achterhalen van de waarde kan op 5 manieren.

  1. Buurtonderzoek. Een buurtonderzoek kan helpen een beeld te krijgen van de waarde van een huis.
  2. Aanvraag bij Kadaster. Het Kadaster registreert en verstrekt verkoopgegevens van alle Nederlandse huizen.
  3. Rapport van Calcasa.
  4. WOZ-waardeloket.
  5. Taxatie.

Dat doet hij aan de hand van verschillende aspecten zoals het soort woning, het woonoppervlak, bouwjaar, de staat/onderhoud (bijvoorbeeld of het dak aan vervanging toe is), de ligging van de woning en het energielabel. De taxateur kijkt niet naar de bouwkundige staat van het huis. Dat doet een bouwkundig adviseur.

Wat is een taxatie van een huis?

Een taxatie van een huis is een manier om de waarde van jouw woning te bepalen. Tijdens een taxatie komt een taxateur langs. De taxateur controleert je woning van onder naar boven om de woningwaarde te bepalen. Na de taxatie krijg je het taxatierapport, waarin de taxateur de woningwaarde beschrijft en onderbouwt hoe hij hiertoe is gekomen.

Waarom een taxatie voor een hypotheek?

Waarom een taxatie voor een hypotheek? De geldverstrekker wil het taxatierapport inzien om te beoordelen of en hoeveel geld hij jou wil uitlenen met deze woning als onderpand. Op basis van de woningwaarde in het taxatierapport, bepaalt de geldverstrekker hoeveel hypotheek ze wil verlenen voor de woning.

Wat is de lagere taxatiewaarde voor jouw hypotheek?

In het taxatierapport staan de geschatte woningwaarde en de executiewaarde. Dan gaat de bank uit van de lagere taxatiewaarde voor de berekening van jouw hypotheek. Het overige geld wat je nodig hebt kun je niet lenen, maar moet je zelf inleggen met eigen geld.

Related Posts