Waar moet een IBAN aan voldoen?

Waar moet een IBAN aan voldoen?

Zo bestaat het Nederlandse IBAN uit 18 cijfers en letters. Het bevat het oude Nederlandse bankrekeningnummer van 10 cijfers of minder, voorafgegaan door de landcode NL, een 2-cijferig controlegetal en de 4-letterige code van de betaaldienstverlener (bijvoorbeeld de verkorte naam van de bank).

Welke IBAN begint met de?

Landcode

Land Afkorting IBAN lengte
Denemarken DK 18
Duitsland DE 22
Estonia EE 20
Finland FI 18

Waar vind ik mijn IBAN nummer Regiobank?

Wilt u uw IBAN weten? U vindt het op allerlei plaatsen: uw rekeningoverzicht, in Mijn Regiobank, de Mobiel Bankieren app en op uw bankpas. Een IBAN bestaat uit achttien tekens en eindigt altijd met het oude rekeningnummer. In andere landen kan een IBAN langer zijn.

Kan iemand iets met alleen je rekeningnummer?

Wat kan er gebeuren zonder bankpas? Wat iemand met jouw bankrekeningnummer kan doen, is het afsluiten van een abonnementen en het aangaan van aankopen waarvoor een machtiging wordt afgegeven. In de praktijk blijkt hier door bedrijven nog erg weinig controle op te worden toegepast.

Is het gevaarlijk om je rekeningnummer door te geven?

Je rekeningnummer is een gegeven van dezelfde orde als bijvoorbeeld je naam en adres. Deze informatie publiek maken houdt in principe geen gevaar in. Wanneer bijvoorbeeld liefdadigheidsorganisaties een geldinzameling organiseren, zullen ze langs zoveel mogelijk kanalen hun rekeningnummer verspreiden.

Wat is de IBAN van SNS?

IBAN is je rekeningnummer voor Nederlandse en Europese betalingen. IBAN staat voor International Bank Account Number. Je IBAN vind je op je betaalpas en in Mijn SNS, de SNS Mobiel Bankieren app of op je papieren rekeningafschrift.

Related Posts