Waar verstoppen slakken zich in huis?

Waar verstoppen slakken zich in huis?

Naaktslakken houden van donkere vochtige plekken. In huis verstoppen ze zich dan ook in donkere spleten en gaten. In de keuken kunnen ze zich verstoppen onder het gasfornuis of achter de koelkast.

Naaktslakken houden van donkere vochtige plekken. In huis verstoppen ze zich dan ook in donkere spleten en gaten. In de keuken kunnen ze zich verstoppen onder het gasfornuis of achter de koelkast. Ook is de kelder een ideale plek voor de naaktslak om een hete zomermiddag te overleven.

Wat moet je doen als je veel slakken in huis hebt?

Slakken bestrijden: 6 tips

 1. Let op de luchtvochtigheid. Slakken zitten het liefst overdag in een vochtige ruimte.
 2. Kit naden en kieren dicht. ’s Nachts komen slakken tevoorschijn om ongestoord op zoek te gaan naar voedsel.
 3. Honger ze uit.
 4. Geen zout op slakken leggen.
 5. Zeg het met zeewier.
 6. De meest diervriendelijke oplossing.

Waarom heb ik naaktslakken in huis?

Hoe vochtiger de lucht in jouw huis, hoe groter de kans op naaktslakken. Heb jij naaktslakken in huis ontdekt, bijvoorbeeld in de badkamer, dan is het een logische eerste stap om daar vochtvreters te plaatsen. Zo maak je de ruimte minder interessant voor ze. Maar goed, ze komen ook ergens vandaan.

Hoe komen slakken in huis?

Hoe komen slakken precies binnen in huis? De kleinste kiertjes zijn vaak al voldoende voor de naaktslakken. In de nacht vinden ze een doorgang of een kier om in huis te kruipen. Zo kun je proberen de kieren in huis af te dichten.

Kunnen slakken binnen overleven?

Ze bestaan zelf voor een groot deel uit water en hebben dus vocht nodig om te kunnen overleven. Je zult ze vaak tegenkomen tijdens een natte zomer of een zachte winter. Als ze je huis binnen zijn gekomen maken ze graag een schuilplaats in je badkamer, kelder, achter het fornuis of de koelkast.

Hoe verwijder ik naaktslakken?

Slakken bestrijden is niet moeilijk

 1. Verdeel aaltjes in je tuin om de naaktslakken te doden.
 2. Gebruik ecologische slakkenkorrels van Ecostyle.
 3. Zet een slakkenval om naaktslakken te vangen in je tuin.
 4. Gebruik een slakkenmuur om slakken weg te houden.
 5. Beperk vochtige schuilplaatsen voor de slakken.

Welke soorten slakken zijn schadelijk?

Niet alle slakken zijn schadelijk, want niet alle soorten eten levend plantmateriaal. Er zijn namelijk ook slakken die zich tegoed doen aan algen, schimmels en afstervende planten. Dit zijn dus zeker nuttige slakken. Verder zijn slakken natuurlijk ook voer voor andere dieren in de tuin, zoals egels en vogels. In die zin zijn ze dus ook nuttig.

Hoe voorkom je slakken in de tuin?

Heb je last van slakken in de tuin plaats een glazen pot op zijn kant in de tuin en gooi daar wat slakkenkorrels in. Het werkt echt. Wat ook heel goed werkt en schijnt diervriendelijk te zijn zijn de groene korrels van Escargo. Bij tuinwinkels verkrijgbaar. Koffie drab met water vermengen en in de tuin gooien.

Wanneer hebben slakken vocht nodig om te overleven?

Slakken hebben vocht nodig om te overleven. Als u slakken in huis heeft moet er ook een vochtige ruimte zijn waar zij kunnen overleven. Dit zal meestal de kruipruimte zijn die door onvoldoende ventilatie, grondwater of lekkages heerlijk vochtig is.

Related Posts