Waar word HPL veel toegepast?

Waar word HPL veel toegepast?

HPL (High Pressure Laminate) is opgebouwd uit gelamineerde houtvezel- of papierlagen en twee toplagen. Deze worden in combinatie met een hars onder hoge druk tot een harde, robuuste plaat geperst. HPL slagvast en krasbestendig. De platen worden veel toegepast als gevelbekleding, machine omkasting en wandafwerking.

Welk zaagblad voor HPL?

Voor het zagen van HPL heb je een zaagblad nodig met fijne vertanding zodat je een strakke zaagsnede krijgt. We raden aan te kiezen voor een metaalzaag waarmee ook ijzer en aluminium gezaagd kan worden. Voor een cirkelzaag kun je het beste een wisseltand- of trapezium-vlaktand zaagblad te gebruiken.

Is HPL geschikt voor buiten?

HPL platen zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor buiten. Vanwege de zeer harde en dichte toplagen wordt HPL ook vaak gebruikt in hygiënische omgevingen, zoals laboratoria en operatiekamers.

Wat is HPL Trespa?

Trespa® is een van oorsprong Nederlandse fabrikant van vezelplaten. Deze fabrikant is zo succesvol op het gebied van productie en verkoop van deze platen, dat alle soortgelijke platen ook ‘Trespa®’ worden genoemd. De eigenlijke naam van dit materiaal is High Pressure Laminate (HPL).

Is HPL duur?

Het is echter ook relatief duur, niet altijd even stevig en het heeft veel onderhoud nodig. In sommige gevallen is het daarom verstandiger om voor een alternatief te kiezen, zoals HPL of multiplex. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze materialen en waar je ze voor kunt gebruiken.

Wat is het verschil tussen melamine en HPL?

Wat is het verschil tussen HPL en geplastificeerd plaatmateriaal (melamine-plaatmateriaal)? De decors en kleuren zijn gelijk aan die van de HPL kleuren, alleen is niet elk decor op melamine plaat te verkrijgen. Zowel melamine plaat als HPL zijn kleurvast bij kunstlicht (klasse 6) .

Hoe veel ruimte moet er tussen Trespa platen?

De panelen kunnen in lengte- en breedterichting 2,5 millimeter per strekkende meter werken. Wanneer ze naast elkaar worden geplaatst, moet dan ook een zekere tussenruimte worden aangehouden. Vaak blijkt een minimale voegbreedte van 10 millimeter noodzakelijk.

Wat kost HPL plaat?

Over het algemeen kosten HPL-platen als gevelbekleding tussen de €100 en €150 per m2 inclusief plaatsing. Behandeling: De prijs hangt af van de behandeling die je de platen geeft.

Hoe ziet Trespa eruit?

Trespa® is een kunststof plaatmateriaal met ‘natuurlijke ingrediënten’. De platen zijn opgebouwd uit een laag van geperste houtvezels met aan weerszijden een harde en ondoordringbare toplaag. We zien bijvoorbeeld steeds vaker Trespa® gevelbekleding in de vorm van kunststof boeidelen, gevelplaten en windveren.

Related Posts