Waar wordt azitromycine voor gebruikt?

Waar wordt azitromycine voor gebruikt?

Azitromycine remt de groei van bacteriën (antibioticum). Werkt binnen enkele dagen. Bij luchtweginfecties, zoals infecties van longen, luchtpijp, keel, bijholtes en middenoor. En bij huidinfecties, geslachtsziekten (gonorroe en chlamydia), Lymeziekte (tekenbeetziekte) en reizigersdiarree.

Azitromycine is een macrolide-antibioticum. Macrolide-antibiotica werken tegen infecties met bacteriën. Artsen schrijven het voor bij infecties met bacteriën, zoals: luchtweginfecties (longontsteking, acute bronchitis, kinkhoest, keelpijn door keelontsteking, middenoorontsteking, bijholteontsteking);

Is azitromycine slecht voor je?

Van azitromycine tabletten en suspensie is bekend dat zeer vaak maagdarmklachten optreden, zoals misselijkheid, buikpijn, winderigheid en diarree. Verder komen de volgende bijwerkingen van azitromycine bij minder dan één op de gebruikers voor: Braken. Verstoorde spijsvertering.

Hoe lang werkt azitromycine 500 mg?

In het algemeen werkt azitromycine binnen enkele dagen. Je zult merken dat de klachten snel verminderen. Doorgaans duurt de behandeling drie tot vijf dagen. Als je na de kuur restverschijnselen hebt van de infectie, kan de arts de diagnose heroverwegen.

Is chlamydia altijd meteen weg na de behandeling?

Nee. Chlamydia is een bacterie en deze dood je met een antibiotica kuur. Je behandelaar stelt jou een aantal vragen mbt je gezondheid en het risico wat je hebt gelopen.

Kan chlamydia terugkomen zonder seks?

Chlamydia en gonorroe oplopen zonder seksueel contact Gonorroe of chlamydia oplopen zonder seks (penetratie) is ook mogelijk door orale seks. Deze SOA’s kunnen zich dan namelijk nestelen in de keel waardoor er een grote kans is dat je de SOA weer doorgeeft.

Hoe lang na antibiotica is chlamydia weg?

Na zeven dagen is de chlamydia-bacterie uit je lijf verdwenen. Je kunt de bacterie dan niet meer overdragen aan je sekspartner. Chlamydia nestelt zich in slijmvlies en beschadigt dit. Door zeven dagen te wachten, laat je het slijmvlies volledig herstellen.

Related Posts