Inhoudsopgave
Waarom A B testen?
A/B-testen is een kwantitatieve onderzoeksmethode voor het vergelijken van twee varianten. Het doel is om te ontdekken welke variant het gewenste resultaat oplevert. Dit wilt u testen omdat u verwacht dat één van beide versies het gewenste resultaat oplevert.
Hoe werkt A B testing?
Een A/B test is een vorm van splittesten waarin 2 varianten van bijvoorbeeld een (opt-in) pagina of advertentie tegen elkaar getest worden om daarmee de conversie ratio te verhogen. In beide gevallen wordt de conversie ratio gemeten en zo kun je precies aflezen welke variant beter werkt.
Hoe voer je een A B test uit?
A/B-testen is een manier om meer uit je huidige bezoekers te halen.
Wat is Splittesten?
Splittesten is het testen van verschillende varianten om zo te bekijken welke landingspagina, advertentie of pitch er de beste conversie heeft. Door te splittesten kun je continu kijken welke variant er beter converteert, en zo dus meer resultaten behalen.
A/B testen is een onderdeel van online marketing en belangrijk bij het continu verbeteren van een website of webshop. Dit stelt u in staat om verbeteringen meetbaar te maken en juiste conclusies te trekken.
Hoe voer je een AB test uit?
Hoe werkt A/B-testen dan precies? Je stuurt 50% van je bezoekers naar variant A van de pagina en de andere 50% van de bezoekers naar variant B. Variant A is altijd de controleversie en variant B is altijd de versie waarop je de variatie(s) test.
Hoe zet je een AB test op?
Zonder een genuanceerd vooronderzoek kun je namelijk tijdens een test veel leads of omzet mislopen….De stappen die nodig zijn om een succesvolle A/B-test uit te kunnen voeren kunnen als volgt worden gedefinieerd:
- Doelen stellen.
- Analyseren.
- Hypothese.
- Design opstellen.
- A/B-testen.
- Evaluatie.
Hoe ziet een AB test eruit?
A/B-testen is eigenlijk precies zoals het klinkt. Je test verschillende versies van bijvoorbeeld een advertentie, website layout of nieuwsbrief. Je verdeeld de versies over 2 helften van je bezoekers of contactenlijst en kijkt zo welke versie het beste werkt voor jouw bedrijf.
Hoe lang a B testen?
De regel voor de looptijd van een A/B-test is erg eenvoudig: een test zou eigenlijk nooit langer dan twee weken mogen lopen. Dat heeft te maken met het feit dat het grootste deel van je bezoekers na twee weken de cookies een keer verwijdert, waardoor de kans groot is dat ze bij een volgend bezoek andere keuzes maken.
Wat is de betekenis van conversie?
Conversie (of conversieratio) is een begrip dat in online marketing wordt gebruikt. Met conversie bedoelt men het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat. De transactie zal meestal een aankoop zijn bij een webwinkel, maar het kan net zo goed het afsluiten van een verzekering of telefoonabonnement zijn.
Wat is een conversie percentage?
Bij de conversieratio wordt het aantal doelen of transacties gedeeld op het aantal sessies vermenigvuldigd met 100. Het is een methode om in Google Analytics te zien hoe succesvol de website is met betrekking tot het converteren van bezoekers. Om deze ratio begrijpen is het verstandig om de ruwe data te verfijnen.
Wat betekent de ziekte conversie?
Bij een conversiestoornis gaat er iets mis met de signalen van de hersenen naar delen van het lichaam. U kunt bijvoorbeeld uw armen of benen niet meer bewegen, u verliest uw bewustzijn of u krijgt problemen met praten, slikken, zien of horen.
Wat is conversie in een winkel?
Conversie is de verhouding tussen het totaal aantal mensen en de groep mensen die daadwerkelijk actie onderneemt. Op een website, webshop of applicatie, maar ook in een fysieke winkel van bakstenen kunnen dat verschillende acties zijn: de deur wel of niet binnen lopen.
Wat is een goede conversie percentage?
De gemiddelde conversie schommelt al jaren ergens rond de 3 á 4 procent. Als jij dus een conversie van vijf procent of zelfs hoger weet te scoren dan doe je het gemiddeld gezien zeer goed. Dus zelfs als 19 van de 20 bezoekers bij jou niet overgaan tot een aankoop, heb je nog een goede conversie.
Hoe bereken je conversie percentage?
Je berekent het conversiepercentage als volgt: aantal behaalde doelen/aantal sessies * 100% Een simpel voorbeeld is een webshop die 100 bezoekers heeft gehad, en 10 bezoekers hebben een aankoop gedaan (een doel behaald). Het conversieratio is dan 10/100*100% =10%.