Waarom ben ik zo moe terwijl ik goed slaap?

Waarom ben ik zo moe terwijl ik goed slaap?

Medische oorzaken. Je zou zonder dat je het weet bijvoorbeeld een slaapstoornis zoals apneu kunnen hebben of een andere medische oorzaak waardoor je zo moe bent. Als je je voor een lange tijd vermoeid blijft voelen, kun je altijd een bezoekje brengen aan een dokter. Die kan misschien met jou naar de oorzaak zoeken.

Hoe kan ik uitgerust wakker worden?

Tips om uitgerust wakker te worden

 1. Zorg dat je genoeg slaap krijgt.
 2. Zet je wekker eens op een ander tijdstip.
 3. Je bent dol op snoozen.
 4. Zorg dat het niet te warm is.
 5. Ruim je kamer op.
 6. Je kamer is te donker.
 7. Maak je hoofd leeg voordat je gaat slapen.
 8. Drink geen alcohol voor het slapengaan.

Wie voldoende heeft geslapen, maar zich op de dag nog slaperig voelt kan last hebben van hypersomnie. De medische omschrijving van deze slaapstoornis is: dagelijks terugkerende en meerdere perioden van slaperigheid. Het vervelende van deze stoornis is dat het een behoorlijke invloed kan hebben op het dagelijks leven.

Waarom ben ik s avonds niet moe?

“Uit onderzoek blijkt dat als we te lang worden blootgesteld aan blauw licht, we meer moeite hebben om ’s nachts in slaap te vallen. Blauw licht remt de productie van het slaaphormoon melatonine en bevordert de vorming van stresshormonen. Hierdoor is ons lichaam ingesteld op het dagritme.”

Waarom kan ik savonds niet slapen?

Er zijn ook gewoontes die slaapproblemen kunnen veroorzaken of in stand houden: ’s Avonds voor het slapengaan op een smartphone, tablet of ander beeldscherm kijken; Koffie of alcohol drinken voor het slapengaan; door koffie blijf je wakker, bij alcoholgebruik val je goed in slaap maar word je ’s nachts vaker wakker.

Wat betekent het als je te veel slaapt?

Teveel slaap betekent dat je te lang in bed ligt, en alles met het woord je ’te’ is niet gezond. Je bent passief, voelt je passief, gebruikt je spieren niet waardoor je lichaam ze maar gaat afbreken, je doorbloeding verslechterd en je algehele conditie gaat achteruit.

Wat te doen tegen vermoeidheid overdag?

In het kort

 1. Tegen moeheid helpen goede slaapgewoontes, zoals. Drink ’s avonds geen koffie (cafeïne) of alcohol. Doe een uur voor het slapengaan tv, smartphone en tablet uit.
 2. Goed voor uzelf zorgen helpt ook. Eet gezond.
 3. Heeft u ook andere klachten? Ga naar uw huisarts.

Related Posts