Waarom gaan jongeren rondhangen?

Waarom gaan jongeren rondhangen?

“Rondhangen is een hele normale bezigheid onder jongeren. Vier op de vijf jongeren hangen wel eens rond. Jongeren ontwikkelen sociale vaardigheden en een eigen identiteit door met leeftijdsgenoten rond te hangen zonder toezicht van volwassenen. Rondhangen hoort dus bij het proces van volwassen worden.”

Hoe zijn hangjongeren ontstaan?

Het ontstaan van hangplekken is te verklaren vanuit de behoefte van de jeugd aan sociale interactie. Ook is het voor sommige jongeren niet toegestaan bepaalde vrienden thuis uit te nodigen.

Wat is het probleem van jeugdcriminaliteit?

Jeugdcriminaliteit houdt in dat er schade en/of overlast is ten gevolge van jongeren tussen de 12 en 24 jaar die zich niet verantwoord gedragen. Daarom is dit ook een maatschappelijk probleem. Iedereen kan last krijgen van jongeren die zich niet aan de normen en waarden en de wetgeving houden.

Wat kun je doen tegen hangjongeren?

De politie zoekt contact met buurtbewoners, jeugd en jongerenwerkers. Vaak krijgt de politie meldingen van buurtbewoners en bekijkt de politie ter plekke of er sprake is van overlast. De politie praat dan met alle partijen: de buurtbewoners én de veroorzakers.

Hoe hangjongeren aanspreken?

Als u last heeft van hangjongeren en u wilt heb aanspreken op hun gedrag, houd dan de volgende tips in uw achterhoofd.

  1. Leg contact wanneer er nog niets aan de gans is en de situatie nog niet is geëscaleerd, als u een wandelingetje maakt bijvoorbeeld.
  2. Spreek jongeren pas aan als u zelf rustig bent.

Wat te doen tegen hang jongeren?

Maatregelen tegen overlast van hangjongeren

  1. Burgemeesters kunnen een gebiedsverbod instellen voor jeugd die op straat voortdurend overlast veroorzaakt.
  2. Het inzetten van ‘mosquitosystemen’ in de openbare ruimte.
  3. Sommige gemeentes werken met buurtvaders, jongerenwerkers en straatcoaches.

Hoe oud zijn hangjongeren?

Op een hangplek voelen de jongeren zich minder beperkt. Het rondhangen worden vaak afgewisseld met andere activiteiten, zoals het rijden op bromfietsen, skateboarden of voetballen. Hangjongeren zijn meestal tussen 12 en 20 jaar oud.

Wat te doen tegen jeugdoverlast?

Overlast van jongeren en andere personen op straat meldt u online bij de gemeente of via telefoonnummer 14 020. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Meld crimineel gedrag bij de politie. Bel 112 bij spoed of 0900 8844 als het geen spoedgeval is.

Wat te doen tegen hang jeugd?

Wat te doen bij overlast jeugd?

Hangjongeren melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Wellicht ziet u ze bij u in de buurt; groepen jongeren die rondhangen. Veelal zoeken ze plekken uit zoals de ingang van het winkelcentrum, een park of het plein. Vaak klagen de buurtbewoners over geluidsoverlast of ervaren hinder van deze hang jongeren.

Related Posts