Waarom gaat de spaarrente niet omhoog?
Dit komt onder andere door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB houdt de rente laag om de economie te stimuleren. Daarmee wil de ECB bereiken dat de inflatie in de Eurozone wat omhoog gaat. Sparen op je gewone spaarrekening gaat dus aankomende tijd ook weinig opleveren.
De Europese Centrale Bank (ECB) is voorlopig nog niet van plan om haar rentetarieven te verhogen . Dit betekent dat banken nog steeds moeten betalen voor het spaargeld van hun klanten. Daarom zijn banken nog niet van plan om de spaarrentes te verhogen.
Wat gaat de spaarrente doen in 2021?
Verwachting voor de spaarrente in 2021 De Europese Centrale Bank heeft aangegeven zeker tot na 2021 de rentes laag te houden. We verwachten dat banken ook in 2021 verder gaan met het stap voor stap verlagen van de spaarrente. De ruimte hiervoor is echter beperkt.
Wanneer zal de spaarrente verder stijgen?
Spaarrente verwachting 2020. Het ECB beleid blijft zeker tot halverwege 2020 op dit niveau. Het is daarom bijna zeker te noemen dat de spaarrente in 2020 verder zal dalen. Tot die tijd zal de spaarrente niet stijgen. Ook lijkt de ECB van plan om een verdere verlaging van de beleidsrente in te gaan zetten als troef om de economie aan te blijven
Wanneer zal de spaarrente verder dalen?
Het is daarom bijna zeker te noemen dat de spaarrente in 2020 verder zal dalen. Tot die tijd zal de spaarrente niet stijgen. Ook lijkt de ECB van plan om een verdere verlaging van de beleidsrente in te gaan zetten als troef om de economie aan te blijven jagen.
Wat zijn de rentes op spaardeposito’s?
Op spaardeposito’s, zeker die met een lange looptijd (vanaf 10 jaar), kunnen de rentes misschien al eerder omhoog. Deze tarieven zijn namelijk gebaseerd op kapitaalmarkttarieven, zoals de rentes op staatsleningen.