Waarom gaat een Calathea dicht?

Waarom gaat een Calathea dicht?

De Calathea heeft vele bijnamen, maar eentje in het bijzonder is erg passend: de Living Plant. Hij heeft namelijk de toffe eigenschap om zijn bladeren te sluiten wanneer er weinig licht op zijn bladeren valt. Daardoor opent hij bladeren bij daglicht en sluit hij ze wanneer de nacht begint.

Waarom gaat mijn Calathea niet dicht?

De Calathea kan een dramaqueen zijn als het gaat om water. Te weinig water en de bladeren gaan erg hangen en als dat doorzet, verdrogen ze snel. Je wilt dit altijd voor zijn, door ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig is. Te veel water kan resulteren in gele vlekken op de bladeren en slap hangend blad.

Hoe vaak moet een Calathea water geven?

Dit kun je verhelpen door te sproeien of de plant op een schotel met vochtig grind te zetten. Plaats: Water: Geef 2 keer per week wat water en besproei af en toe. In de winter is de Calathea niet zo dorstig, je kunt ‘m dan wat minder vaak water geven.

Hoe groot kan een Calathea worden?

Groei: Calathea’s groeien niet bizar snel maar kunnen wel bijna een meter hoog worden. Scheef groeien doen Calathea’s niet maar ze groeien wel naar het licht toe. De bladeren die het meeste daglicht vangen groeien het snelst, af en toe een kwartslag draaien helpt de bladeren even groot te houden.

Waar moet een Calathea staan?

Eén of twee meter naast een raam op het oosten of westen is een goede plek voor de Calathea, maar ideaal gezien staat deze plant voor een raam op het noorden. Let ook op dat het niet erg tocht op de plek waar je de plant wilt neerzetten, hier kan de Calathea slecht tegen.

Hoe vaak moet een Calathea water?

De Calathea heeft vele bijnamen, maar eentje in het bijzonder is erg passend: de Living Plant. Hij heeft namelijk de toffe eigenschap om zijn bladeren te sluiten wanneer er weinig licht op zijn bladeren valt. Onderzoekers denken dat de planten dit doen om zich tegen de kou te beschermen gedurende de nacht.

Related Posts