Waarom gordijnen?

Waarom gordijnen?

Gordijnen hebben als hoofddoel het creëren van privacy in een ruimte. Gordijnen hebben daarnaast nog een aantal voordelen, zoals het dempen van geluid, en ze hebben een isolerende werking. Gordijnen zijn er in onnoemelijk veel soorten en materialen. Er is daarom altijd iets te vinden dat past in jouw interieur.

Waarom Inbetweens?

Inbetween gordijnen zorgen voor privacy én licht. Bij inbetween gordijnen kun je vaak wel naar buiten kijken, maar anderen kunnen niet bij jou naar binnen kijken. In vergelijking met vitrage is een inbetween gordijn wat dikker en dichter, maar het is veel soepeler en lichter qua stof, dan een overgordijn.

Wat moet je weten over gordijnen?

Gordijnen zorgen voor privacy, bepalen de lichtinval, hebben een isolerende werking en een positief effect op de akoestiek in huis. Daarnaast zijn ze bepalend voor de sfeer in uw interieur. Het resultaat staat of valt met de manier waarop een gordijn wordt opgehangen en voor welke materialen u kiest.

Wat doet vitrage?

Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, zijn hele dunne gordijnen die gemaakt zijn van een transparante stof. De mate van transparantie kan verschillen en dit heeft invloed op de lichtinval en inkijk. Vitrage zorgt er echter altijd voor dat de lichtinval wordt gefilterd en dat de inkijk wordt verminderd.

Waarom worden gordijnen gevoerd?

Voering voor gordijnen geeft extra warmte- en geluidsisolatie. Je houdt bij koud weer de warmte lekker binnen en bij warm weer blijft het binnen aangenaam koel. Door je gordijnen te laten voeren met verduisterende voeringstof kun je een ruimte in een handomdraai donker maken.

Wat is een Inbetweens?

Inbetween gordijnen, ook wel inbetweens genoemd, zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Ze zijn wel transparant, maar door de dikkere weving en draad is de stof voller. Een inbetween gordijn is daarom over het algemeen gemaakt van semi-transparante stof.

Related Posts