Waarom heb ik pijn in mijn bovenbeen?

Waarom heb ik pijn in mijn bovenbeen?

Een beknelde zenuw in het bovenbeen geeft pijn aan de voor- en zijkant van uw bovenbeen. De pijn zit in één bovenbeen. Soms voelt u op die plek ook minder goed. De oorzaak kan zijn dat er iets op de zenuw drukt, bijvoorbeeld strakke kleding, een telefoon of portemonnee.

Waarom doen mijn dijen pijn?

Als de benen te weinig zuurstof krijgen, heet dat ook wel ‘etalagebenen’. Als u na een tijd van bewegen en belasten even stilstaat, trekt de pijn vaak weg. Naast ouderdom, hebben ook factoren zoals roken, alcohol, overgewicht en warme zomerdagen een slechte invloed op uw bloedcirculatie.

Kan niet lopen door pijn in bovenbeen?

Vernauwingen in de beenslagaders (etalagebenen) ontstaan door slagaderverkalking. Door de vernauwing vermindert de bloedtoevoer naar de benen. De beenspieren krijgen minder zuurstof, en dit geeft pijnklachten bij het lopen. Etalagebenen ontstaan langzaam.

Welke spier zijkant bovenbeen?

De tractus iliotibialis is een dikke bindweefselplaat(spierfascie) aan de buitenzijde van de dij. Deze band loopt van de buitenzijde van het bekken over de heup en knie en hecht aan net onder de knie aan het onderbeen(tibia).

Waar liggen je dijen?

De dij is in de anatomie van zowel mens als gewervelde dieren het gedeelte van het been dat zich tussen de heup en de knie bevindt.

Waar zit de pijn bij etalagebenen?

Bij etalagebenen krijgt u tijdens het lopen pijn, kramp of een doof of moe gevoel in uw been. De klachten kunnen in de voet, de kuit, het dijbeen of de bil optreden. Soms heeft u een koud gevoel in uw voet. Als u stilstaat, verdwijnen de klachten.

Wat kan de oorzaak zijn van pijn in de kuiten?

De mogelijke oorzaken kunnen divers zijn: een infectie (wondroos), mechanisch probleem (spierscheur in de kuit of achillespees, stressfractuur in het scheenbeen), probleem met de doorbloeding (tromboflebitis, diepveneuze trombose, slechte bloeddoorstroming in de slagaders) of afklemming van een zenuwwortel in de …

Wat te doen tegen pijn in kuiten?

Wat kun je zelf doen? Voel je bij het sporten een plotse, hevige pijn in de kuit, dan moet je onmiddellijk stoppen met de inspanning. Ijs op de kuit vermindert de pijn en de mogelijke bloedstorting. Een spierscheur geneest dankzij gedoseerde rust en een behandeling bij je kinesitherapeut 2 tot 6 weken na het voorval.

Er zijn verschillende aandoeningen waardoor pijn in het bovenbeen ontstaat. De pijn kan acuut ontstaan door een botbreuk of een spierscheuring. Daarnaast zijn er een aantal aandoeningen en blessures die pijn in het bovenbeen veroorzaken. Een veelvoorkomende oorzaak van pijn in het bovenbeen is ischias.

Related Posts