Waarom isolatie afplakken?

Waarom isolatie afplakken?

Naden afplakken met tape Bij het gebruik van een luchtdichte (dampremmende) folie is het altijd belangrijk om een goede kwaliteit luchtdichte tape te gebruiken! Deze tape is bestand tegen vocht, warmte en krimp en zal dus niet zomaar loskomen wanneer het op zolder in de zomer ineens 30 graden of meer is.

Is dampremmende folie luchtdicht?

Door het vocht buiten de isolatielaag te houden, blijft deze droog en behoudt het zijn isolerende werking. In sommige gevallen is het aanbrengen van zo’n folie echter juist af te raden omdat er al een folie in het dak aanwezig is. Dan kan het aanbrengen van dampremmende folie averechts werken.

Is dampremmende folie waterdicht?

Anderzijds wordt dampdoorlatende folie aan de buitenzijde van de constructie aangebracht. Het voordeel van deze combinatie is dat vocht dat eventueel in de constructie doordringt, naar buiten kan worden afgevoerd. De dampwerende folie is waterdicht. Dit betekent dat vocht door lekkage van buiten wordt tegengehouden.

Bij het gebruik van een luchtdichte (dampremmende) folie is het altijd belangrijk om een goede kwaliteit luchtdichte tape te gebruiken! Deze tape is bestand tegen vocht, warmte en krimp en zal dus niet zomaar loskomen wanneer het op zolder in de zomer ineens 30 graden of meer is.

Wat is een gevelisolatie?

Gevelisolatie is het duurzaam aanbrengen van polystyreen (EPS) isolatieplaten op de gevel van uw woning of bedrijfspand en verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van de isolatieplaat hangt af van de RC-waarde (isolatiewaarde) die u wenst te behalen.

Hoe duurzaam is isolatie?

Duurzame isolatie is beter voor het milieu omdat er bij de meeste materialen minder CO2 wordt uitgestoten tijdens de productie. Ook kan er gerecycled materiaal worden gebruikt, wat voor minder afval zorgt en minder milieu-impact. Denk bijvoorbeeld aan katoen isolatie met gerecycled katoen.

Welke tape isolatie?

Betrafol 50 is dé tape voor het winddicht afplakken van naden van isolatieplaten. Platen van Recticel, Kooltherm, Isobouw, en zelfs de gecacheerde glaswolplaten van bijv. Isover laten zich omtoveren tot een aaneengesloten deken om uw woning met deze tape.

Is gevelisolatie hetzelfde als spouwmuurisolatie?

Gevelisolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar je kunt wel een veel dikkere laag isolatie aanbrengen. Dit is wel een klus voor een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Gevelisolatie is ook verstandig als je een huis energieneutraal wilt maken. De Rc-waarde die daarvoor nodig is, bereik je niet met spouwmuurisolatie.

Wat is een buitengevelisolatie?

Een buitengevelisolatiesysteem is een manier van gevel isoleren oftewel de muren van uw huis aan de buitenzijde isoleren. Gevelisolatie aan de buitenkant heet officieel buitenisolatie. De buitengevel isoleren wij met isolatieplaten en pleisterwerk waardoor warmte aan de buitenmuren niet ontsnapt en u energie bespaart.

Wat is duurzaam isolatiemateriaal?

Duurzame isolatie materialen Isolatiematerialen kun je onderverdelen in minerale, natuurlijke en synthetische materialen. Natuurlijke materialen halen we dus ‘rechtstreeks’ uit de natuur en zijn bijvoorbeeld cellulosevlokken, houtsnippers, kleikorrels, kokosnoot, kurk, riet, schapenwol, stro en vlas.

Welk isolatiemateriaal is duurzaam?

Er bestaan diverse soorten duurzame en natuurlijke isolatiematerialen. Hierbij kunt u denken aan isolatiematerialen zoals katoen, schapenwol, houtvezel, vlas of hennep.

Welke isolatie voor binnenwanden?

Isolatieplaten van glaswol en rotswol worden veelvuldig gebruikt om binnenmuren te isoleren. Het voordeel van isolatiematerialen op basis van minerale wollen is dat ze ook goede akoestisch isolerende eigenschappen hebben. Dit kan interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld gemeenschappelijke muren wil isoleren.

Hoe dik isolatie binnenmuur?

Hoe dik moet ik mijn muurisolatie plaatsen?

Soort muurisolatie W/mK Dikte
PIR muurisolatie ( Polyisocyanuraat ) 0,021 W/m²K 8 cm
Resol schuim muurisolatie ( Phenolformaldehyde ) 0,025 W/m²K 9 cm
Glaswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,036 W/m²K 13 cm
Rotswol muurisolatie ( Minerale wol ) 0,039 W/m²K 13 cm

Related Posts