Waarom moet ik naar de internist?

Waarom moet ik naar de internist?

Een internist begeleidt, onderzoekt en behandelt ziektes van de inwendige organen. Ook het voorkomen van ziektes aan de inwendige organen behoort tot het vakgebied. Onder inwendige organen behoren o.a. hart, longen, bloedvaten, nieren, lever, hormonen, schildklier, maag en darmen.

Wat is een internist in het ziekenhuis?

De interne geneeskunde houdt zich bezig met bijna alle organen van het lichaam. Ziekten die de internist behandelt zijn onder meer: nierziekten, bloedziekten, infectieziekten, maag-, darm- en leverziekten, kanker, en ziekten die met uw hormonen en stofwisseling te maken hebben.

Wat is de taak van een internist?

Je komt als internist te werken in een ziekenhuis. In vele gevallen werken internisten op de polikliniek of de verpleegafdeling interne geneeskunde. Je werkt veel samen met chirurgen, verpleegkundigen, oncologen en arts-assistenten.

Wat is een internist oncoloog?

Een internist, die zich specialiseert in het ziektebeeld ‘kanker’ is een oncoloog. Deze medisch specialist behandelt patiënten met de (vermoedelijke) diagnose kanker.

Wat doet een internist bij diabetes?

De internist onderzoekt wat de oorzaak is van uw hoge bloedsuiker. De internist kan andere medicijnen voorschrijven. Ook krijgt u meer hulp om uw leefstijl te verbeteren als dat nodig is.

Wat verdient een internist hematoloog?

Hematoloog. Een Hematoloog doet onderzoek naar ziekten bij mensen. Wanneer er uitslagen van onderzoeken binnenkomen, van onder andere bloed en lymfeklieren, zal de Hematoloog een plan van aanpak opstellen voor genezing van de patiënt. Een Hematoloog in een Academisch ziekenhuis verdient tot wel €20.000 bruto per maand.

Wat is de taak van een oncoloog?

Een internist, die zich specialiseert in het ziektebeeld ‘kanker’ is een oncoloog. Deze medisch specialist behandelt patiënten met de (vermoedelijke) diagnose kanker. Vaak specialiseert een oncoloog zich in een bepaald soort kanker of in een specifieke behandelmethode.

De internist houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (= herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen. Een internist is een medisch specialist, die vooral volwassenen behandelt. Het specialisme heet interne geneeskunde of inwendige geneeskunde.

Related Posts