Waarom moet je Engels leren?

Waarom moet je Engels leren?

Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat u toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal. Vele industrieën gebruiken het ook als eerste communicatietaal.

Waarom is Engels een wereld taal?

Door de toenemende handel werd communicatie belangrijker dan ooit te voren. Omdat het Engels in alle uithoeken van de wereld al werd gesproken, groeide het uit tot wereldtaal. Nadat de Britse koloniën onafhankelijk werden, werden veel van deze landen officieel meertalig.

Waarom is Engels leuk?

1. Het is de meest gesproken taal ter wereld. Afhankelijk van hoe je telt, wordt er naast ongeveer 400 miljoen moedertaalsprekers Engels begrepen en/of gesproken door 1-1,6 miljard mensen. Met meer dan een kwart van de wereld die de Engelse taal spreekt, is er altijd wel iemand om mee te oefenen.

Hoe komt het dat Engels een wereld taal is?

Britse kolonisatie De Britse koloniën waren verdeeld over de hele wereld. Naast een aantal kleinere landen stichtten de Britten Amerika, India, Australië en Zuid-Afrika. Omdat het Engels in alle uithoeken van de wereld al werd gesproken, groeide het uit tot wereldtaal.

Wat heb je nodig om docent Engels te worden?

De meeste Docenten Engels hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Engelse Taal gevolgd (tegenwoordig Bachelor/Master of Education in English Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Engels te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding).

Hoeveel verdient een middelbare school docent Engels?

Het salaris van een Leraar Engels ligt tussen de € 2822,- en € 5699,- bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een salarishuis ontworpen op basis van ervaring. Er zijn 4 ervarings- of competentieniveaus.

Related Posts