Waarom motor rijden?

Waarom motor rijden?

Waar je met de auto eigenlijk alleen maar bezig bent met tussen de lijntjes blijven, realiseer je je als motorrijder dat er veel meer te doen is dan alleen maar rijden op de saaie snelweg. Door de wendbaarheid en afmetingen van een motor kun je gemakkelijk op plaatsen en wegen komen waar je eerder nooit kon komen.

Is een motor sneller dan een auto?

Het is de eeuwige kroegdiscussie: wat is sneller, een auto of een motor? De meesten zullen antwoorden: “De motor natuurlijk! Die hoeft immers veel minder kg per pk mee te zeulen”.

Wat vinden vrouwen van motorrijders?

Vrouwelijke motorrijders voelen zich gelukkiger en zelfverzekerder dan vrouwen die niet motorrijden. Volgens onderzoek van Harley Davidson onder ruim 2.000 Amerikaanse vrouwen ligt er daarom een nauw verband tussen motorrijden en een beter seksleven.

Is motor rijden goedkoper dan auto rijden?

Als vervoermiddel is een motor meestal goedkoper dan een auto. De kosten van een motor zijn over het algemeen veel lager dan die van een auto. De diesel kosten zijn dan waarschijnlijk goedkoper, dan de benzine die een motorfiets verbruikt. Het verschil in de wegenbelasting zal wel weer veel goedmaken.

Hoeveel decibel mag een motor hebben?

Hiervoor heeft de RDW richtlijnen opgesteld. De cilinderinhoud van de motorfiets is daarbij leidend. Zo mag een motorfiets tot 80 cc maximaal 91 dB(A) geluid produceren terwijl een motor met meer dan 1000 cc tot wel 106 dB(A) mag produceren. Deze waardes zijn afhankelijk van een toerental.

Wat is sneller een vliegtuig of een raceauto?

Het was een nek-aan-nekrace: het oudere, meest recente Tesla Model S versus een vliegtuig. Wie is sneller? De autofabrikant nam de proef op de som liet zijn auto tegen een Boeing 737 racen. Een vliegtuig doet daar iets langer over, alhoewel zijn topsnelheid iets hoger ligt dan die van de elektrische auto.

Kunnen vrouwen motorrijden?

In Nederland is één op de vijf nieuwe motorrijders een vrouw. Tussen 2014 en 2018 steeg bij onze noorderburen het aantal vrouwen die hun rijbewijs haalden, met ruim 40% (van 4.060 naar 5.799). In Zwitserland is het percentage vrouwen op de motor 15%. En dat aandeel is groeiend.

https://www.youtube.com/watch?v=8tJRvA4HX9c

Related Posts