Waarom trekt een konijn zijn haar uit?

Waarom trekt een konijn zijn haar uit?

Kan gewoon een probleem in de rangorde zijn. Belangrijk is dat ze ruimte genoeg hebben en niet op elkaars lip in een klein hok of kooi hoeven te zitten. Ze moeten elkaar uit de weg kunnen gaan.

Waarom eet een konijn haren?

Konijnen verharen meerdere keren per jaar. De overtollige haren zal uw konijn zelf uit zijn vacht plukken en likken. Normaal gesproken kunnen enkele haren door de darmen verteerd worden en komen ze via de keutel naar buiten. Maar als uw konijn zeer veel haren uit zijn vacht plukt, dan kunnen de darmen dat niet aan.

Hoe kun je zien als een konijn zwanger is?

Een echt drachtig konijn herken je aan de gezwollen tepels en het buikje dat dikker wordt. Alhoewel ook dat niet altijd opvalt. Vertoont je voedster tekenen van zwangerschap, maar twijfel je of het echt raak is? Bezoek dan samen de dierenarts.

Wat te doen tegen haaruitval konijn?

Als konijnenbaasje kun je je konijnen helpen bij het verwijderen van het losse haar tijdens de ruiperiode. Je kunt je konijnen borstelen met een borstel met zachte haartjes, maar echt veel ondervacht en klitten haal je daar niet mee weg.

Wat te doen tegen mijt bij een konijn?

Gelukkig kunnen we tegenwoordig de vachtmijten goed bestrijden met een tweemalige behandeling met een pipet met de werkzame stof selamectine. Een middel met de werkzame stof selamectine is een goedwerkend en veilig vlooien- en mijten middel om te gebruiken bij bijzondere dieren.

Waarom plukken konijnen elkaar kaal?

Een konijn wat haar uit zijn eigen lijf trekt of zijn partner kaal plukt is vaak een voedster die schijnzwanger is. Laat haar nest wat ze aan het maken is met hooi stro en haar in tact tot 14 dagen.

Waarom word mijn konijn kaal?

De kale plekken kunnen veroorzaakt worden door vervelende huidproblemen. Ook jeuk kan voor kale plekken in de vacht zorgen. Wanneer het konijn veel krabt zal de vacht los raken en uitvallen waardoor kale plekken te zien zullen zijn. De hoeveelheid haaruitval kan ook vanwege de ruiperiode zijn toegenomen.

Kan een konijn last hebben van de rui?

Veel konijnen krijgen tijdens de rui kale plekken of worden zelfs helemaal kaal. Dat is natuurlijk op het begin erg schrikken voor jou als baasje. Gelukkig kan een rui geen kwaad en groeit er normaal gesproken gewoon weer nieuw haar op de kale plekken. Ervaren baasjes herkennen de rui meestal wel.

Wat te doen bij Urinebrand konijn?

Voor de huidontsteking (urinebrand) krijgt het konijn antibioticum en een antibioticumzalf. Welke medicjnen zijn geschikt om urinebrand door E. cuniculi te behandelen: Fenbendazol (Panacur ®) De eerste 2 weken doseren we hoger dan in de literatuur gevonden wordt, hier hebben we goede ervaring mee.

Extra verzorging van konijnen tijdens de rui Wanneer je konijn ruit is het heel belangrijk dat je het dier extra vaak borstelt. Doe dit minstens één keer per dag. Heb je een angorakonijn is twee keer per dag het minimum. Gebruik wel een zachte borstel, want de huid van konijnen is fragiel.

Wat moet je doen als je konijn een kale plek heeft?

Niet ieder konijn met kale plekken heeft vachtmijt, het is dus belangrijk om met je konijn naar de dierenarts te gaan mocht hij/zij ineens kale plekken hebben. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor je konijn zijn/haar vacht minder goed onderhoud. Bijvoorbeeld tandproblemen of pijn.

Wat te doen als je konijn in de rui is?

Hulp bij rui Kam je konijn in de rui regelmatig of pluk met je vingers het oude haar weg. Let op: niet te hard trekken, een konijnenhuid is kwetsbaar. Gooi oud hooi weg en geef minstens eens per dag vers hooi. Kijk of de konijnen dit goed eten en voldoende drinken.

Hoe lang duurt rui bij konijn?

Grote ruiperiode duurt ongeveer zes weken Normaal gesproken duurt een grote ruiperiode ongeveer een week of zes, maar soms kunnen konijnen er extra vlot doorheen gaan of er juist langer in blijven hangen.

Hoe komt een konijn aan blaasontsteking?

Naast een bacterie speelt calcium vaak een grote rol bij blaasontsteking. De meeste dieren nemen calcium op uit hun voeding naar wat ze nodig hebben. Konijnen nemen echter veel meer calcium op, ook als hun lichaam dit niet nodig heeft. Het teveel wordt simpelweg weer uitgeplast en komt dan eerst in de blaas terecht.

Wat is Urinebrand konijn?

Blaaszand of calciumoxalaten neerslag in de blaas Het zand in de blaas veroorzaakt een blaasontsteking. Het konijn krijgt een verhoogde drang om te plassen, deze urine plakt aan de huid en geeft een huidontsteking. Deze huidontsteking noemen we urinebrand.

Related Posts