Inhoudsopgave
Waaruit bestaat het complement systeem?
Dit complement systeem is als onderdeel van het aangeboren afweersysteem belangrijk bij de verdediging tegen infecties, maar helaas kan het bij verschillende ziektes ook lichaamseigen weefsels beschadigen. Het complement systeem bestaat uit een serie van eiwitten die in het bloed en andere lichaamsvochten voorkomen.
Hoe krijg je koolstof?
Voorkomen. Koolstof komt voor in de vorm van koolwaterstoffen, met name de fossiele brandstoffen aardgas en aardolie. Uit aardolie wordt in de petrochemische industrie onder andere benzine en kerosine gedestilleerd en het dient als basis voor veel synthetische stoffen, waaronder plastics.
Hoe komt CO2 in de lucht?
Naast de uitstoot door fossiele brandstoffen zorgt verandering van landgebruik ook voor CO2 emissies. Er vindt ontbossing plaats om bijvoorbeeld ruimte te maken voor landbouwgrond. Hierbij komt de CO2 die in het hout is vastgelegd in de lucht terecht.
Hoe herkennen cellen dingen?
Dierlijke cellen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze geen celwand hebben. Een cel zonder celwand is dus altijd dierlijk. Plantencellen zijn de enigen met bladgroenkorrels , dus zie je die groene stipjes in je cel, dan weet je al dat je met een plant te maken hebt. Bacteriële cellen hebben geen celkern .
Wie heeft een verzwakt immuunsysteem?
Slaapgebrek. Afweerstoornissen, zoals SCID, en auto-immuunziektes, zoals MS, psoriasis en reuma. Bepaalde ziektes die het afweersysteem aantasten, zoals hiv. Bepaalde medicatie, zoals chemotherapie of medicijnen die je krijgt bij orgaantransplantatie.
Wat produceert het meeste CO2?
De verbranding van olie en aardgas stoot het meeste CO2 uit, terwijl planten en oceanen de balans enigszins herstellen door kooldioxide op te nemen. De verbranding van olie en aardgas stoot het meeste CO2 uit, terwijl planten en oceanen de balans enigszins herstellen door kooldioxide op te nemen.
Welke kringlopen zijn er?
Er zijn 3 kringlopen: waterkringloop, koolstofkringloop en voedselkringloop.
Hoe komt er CO2 in de lucht?
Co2 is een broeikasgas, het absorbeert warmte. Samen met andere broeikasgassen, zoals methaangas en lachgas, vormen ze een isolerende deken rondom de aarde. Dit zorgt ervoor dat het leefbaar is op aarde en dat de temperaturen redelijk stabiel zijn.
Hoe kan je verklaren dat de CO2 concentraties in de lucht stijgen?
Het algemene beeld is dat de CO₂ afkomstig van onder andere de verbranding van fossiele brandstoffen en ander landgebruik zich ophoopt in de atmosfeer en daar niet meer weggaat. Het IPCC schrijft de volledige stijging van 130 ppm toe aan de menselijke uitstoot van CO₂. …