Was Ghana een Nederlandse kolonie?

Was Ghana een Nederlandse kolonie?

De Nederlandse Goudkust was een kolonie of handelspost in het huidige Ghana tussen 1612 en 1872. In 1637 veroverde Johan Maurits van Nassau-Siegen het fort São Jorge d’Elmina op de Portugezen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot; er waren al drie pogingen aan voorafgegaan.

Wat namen de Nederlanders mee naar Ghana?

Vanouds werd ook zeer veel goud geëxporteerd, zo veel, dat Europeanen de kust hiernaar waren gaan noemen. Dit wordt niet alleen door het goudklompje aangegeven, maar ook door de bezigheden van de vrouw.

Wanneer viert Ghana de onafhankelijkheid?

In maart 2007 viert Ghana de vijftigjarige onafhankelijkheid. In december 2007 maakt president Kufuor bekend dat er gigantische olievoorraden zijn ontdekt en dat zijn land een Afrikaanse “tiger” zal worden. In december 2008 worden er weer presidentsverkiezingen gehouden. De kandidaat van de oppositie, John Atta Mills, wordt de nieuwe president.

Wat wordt er gesproken in Ghana?

Wat voor taal wordt er gesproken in Ghana? Engels is de enige officiële taal in Ghana. Maar dat neemt niet weg dat er nog zo’n 75 andere talen en dialecten worden gesproken in het land. De meest gesproken tweede taal (voor veel Ghanezen zelfs nog altijd eerste taal) is Twi.

Wat is de officiële taal van Ghana?

Engels is de officiële taal van Ghana. Bijna iedereen in het land spreekt deze taal dan ook zonder problemen. Wel hebben zij soms een erg Afrikaanse tongval, waardoor het voor reizigers die zelf het Engels niet al te machtig zijn soms lastig is te verstaan.

Waaraan zie je dat Elmina een fort was?

Aan de kust van West-Afrika staat Fort Elmina. Voeger was dit de plek waar Afrikaanse tot slaaf gemaakten werden ingescheept voor hun reis naar de ‘nieuwe wereld’. Nu is het een stille getuige van een onrustig verleden.

Waar werd fort Elmina voor gebruikt?

Sint George (ook São Jorge da Mina of fort Elmina) is een fort in Elmina, Ghana. Het is onder meer door Europese koloniale machten gebruikt voor slavenhandel. In 1979 kreeg het de status van werelderfgoed en in 1996 werd het een museum.

Gerelateerde berichten