Wat als je per ongeluk incheckt?

Wat als je per ongeluk incheckt?

Als je per ongeluk incheckt bij een NS uitcheckpoortje ben je meteen je instaptarief kwijt. Het poortje rekent dit inchecken namelijk als een in en uitcheck. Je bent dus niet ingecheckt. Opnieuw uitchecken heeft geen zin.

Hoeveel minuten eerder inchecken daluren?

Er geldt een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger bij het inchecken in de daluren. Volgens de definitie duurt de spits ’s ochtends tot 9.00 uur, dus zou u pas vanaf 9.00 uur kunnen inchecken als u met korting wilt reizen.

Hoeveel kost inchecken?

Hoe hoog is het instaptarief?

Bus, metro en tram Trein (Arriva/ Syntus) en bus (Qliner Arriva)
Anonieme kaart € 4 * € 10
Persoonlijke kaart € 4 * € 10
Persoonlijke kaart met Voordeeluren, Weekend Vrij, Dal Vrij, Dal Voordeel of Altijd Voordeel € 4 * € 10
Altijd Vrij en Kids Vrij

Hoe kan je zien of je bent ingecheckt?

Als je een persoonlijke ov-chipkaart hebt, kun je bij een kaartautomaat je reisoverzicht zien. Zo kun je controleren of je in- en uitgecheckt ben, en hoeveel je reis gekost heeft. Daarnaast kun je je reizen terugzien bij een online transactieoverzicht. Dit overzicht kun je ook opvragen als je een anonieme kaart hebt.

Hoe ver van te voren kun je inchecken NS?

Beste antwoord door Tochjo Er is wel een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger. Aan het eind van de ochtendspits kunt u dus inchecken vanaf 8.55 uur met producten die in de daluren geldig zijn, zoals een Meereiskaart Daluren.

Kun je met 0 euro op je OV reizen?

Reacties. nee, want bij inchecken wordt er 5 euro afgeschreven van je tegoed. Bij uitchecken krijg je die terug en wordt de werkelijke ritprijs van je tegoed afgeschreven.

Hoeveel geld moet er minimaal op een OV kaart staan?

Minimaal saldo op je OV-chipkaart Om met NS te reizen moet er minimaal € 20,00 op je OV-chipkaart staan. Heb je een NS-abonnement? Dan gelden andere bedragen: Voor een OV-chipkaart met Dal Vrij, Weekend Vrij, Dal Voordeel, Altijd Voordeel of Voordeelurenabonnement is dit € 10,00.

Kun je met negatief saldo inchecken?

Om aan het einde van je reis uit te checken, houd je de kaart weer voor de kaartlezer. Staat er op je OV-chipkaart een negatief saldo (minder dan € 0,00), dan kun je niet reizen. Dat komt omdat er bij het reizen op saldo bij het inchecken een vast instapbedrag van € 4,00 wordt afgeschreven.

Related Posts