Wat betekent EBV VCA IgG positief?

Wat betekent EBV VCA IgG positief?

T.V. EBNA-IgG antilichamen worden detecteerbaar na een 3- tot 6-tal maanden post-primo-infectie EBV. VCA-IgM en VCA-IgG antilichamen daarentegen worden positief tijdens de acute (lytische) fase van de infectie.

Hoe lang kun je last hebben van Pfeiffer?

De ziekte van Pfeiffer kan bijna nooit kwaad en gaat vanzelf over. Hoelang je klachten hebt, is niet te voorspellen. Meestal blijft het bij een keelontsteking die binnen een paar weken over is. Heel soms kan er weken tot maanden moeheid blijven.

Wat betekent Epstein Barr IgG?

EBNA -IgG zijn zelden aanwezig in de acute fase van een EBV infectie. Een graduele stijging van de antistoffen krijgt men in de 2-3e maand na een infectie met een piek na 6 maanden tot 1 jaar en deze antistoffen persisteren levenslang.

Wat is het EBV virus?

EBV veroorzaakt diverse ziektebeelden: Klierkoorts (ziekte van Pfeiffer, mononucleosis infectiosa) – koorts, opgezette lymfeklieren, keelpijn; Lymfomen (tumoren van de lymfocyten) – oorspronkelijk werd het virus ontdekt bij patiënten met burkittlymfoom; het is ook ontdekt in T-cellymfomen en in hodgkinlymfoom.

De getalwaarde van de CMV IgG en EBV IgG. Bij een acute infectie is IgG meestal nog laag en bij een vroeger doorgemaakte infectie is IgG meestal hoog. Indien EBNA IgG duidelijk positief is, is een acute EBV infectie minstens 6 weken in het verleden te situeren.

Wat is anti VCA IgG?

De VCA IgG antistoffen blijven in principe levenslang aanwezig en zijn een belangrijke marker voor seroprevalentie. Seroconversie of significante titerstijging bij gepaarde monsters kan een primaire infectie (infectieuse monocucleosis) of re- infectie bevestigen.

Epstein-Barr virus (EBV) Voor het aantonen van een recente EBV infectie (primo – infectie) worden bepaald: EBV VCA-IgM, EBV VCA-IgG en EBV NA-IgG in serum. Eventueel kan iom de dienst doende viroloog ook het EBV EA IgG en de heterofiele antistoffen (Monosticon) bepaald worden.

Related Posts