Wat betekent een omgekeerde driehoek in het verkeer?

Wat betekent een omgekeerde driehoek in het verkeer?

Bord. Een omgekeerde driehoek betekent dat je voorrang moet verlenen aan bestuurders die op de openbare weg rijden die jij wilt oprijden en dat je, indien het nodig is, moet stoppen. Zijn er geen bestuurders op de dwarsende weg, dan hoef je niet te stoppen, en mag je het kruispunt oprijden.

Hoe moet je kruispunten?

In ieder geval kijken in de volgorde: naar voren, naar links, naar voren en naar rechts. Dit bij het oprijden van het kruispunt herhalen zo vaak als nodig is. Als de kruisende weg gescheiden rijbanen heeft, vóór het oprijden naar het midden van het kruispunt kijken om te zien of daar voldoende opstelruimte is.

Wie heeft voorrang rode of zwarte pijl?

De folie sticker heeft een rode rand met een wit middenvlak. Hier staan 2 pijlen in afgebeeld, één heeft een zwarte kleur en de andere pijl is rood. De zwarte pijl geeft aan dat het tegemoet komende verkeer voorrang heeft.

Wat betekent witte driehoek op de weg?

Haaientanden geven aan dat je voorrang moet verlenen aan het verkeer op de kruisende weg. De haaientanden hebben de vorm van witte driehoeken op een rijtje. Ze lijken inderdaad op grote haaientanden, vandaar de naam.

Wat is de betekenis van haaientand?

Haaientanden zijn voorrangsdriehoeken die op het wegdek zijn aangebracht. De betekenis van deze haaientanden is: verleen voorrang aan bestuurders op de kruisende weg. Meestal ziet u de haaientanden in combinatie met het driehoekige voorrangsbord (B06).

Waar staan stopborden?

Stopborden trof men aan op kruispunten waar tijdens de spitsuren het verkeer geregeld moest worden. In het wegdek bevond zich een gaatje waarin de paal werd gezet. Bovenaan de paal bevonden zich rode en groene panelen.

Wat betekent een geel verkeersbord?

Gele verkeersborden worden voornamelijk gebruikt als tijdelijke omleidingsborden. Ze worden meestal ingezet bij wegwerkzaamheden of wegafsluitingen. Deze borden zijn voorzien van een zwarte rand met daar binnen in de betekenis.

Wat betekent een driehoek op de weg?

Haaientanden zijn voorrangsdriehoeken op het wegdek. Deze hebben dezelfde betekenis als een voorrangsbord (B6). Bestuurders moeten voorrang geven aan bestuurders op de kruisende weg. Boete € 250,-.

Waar gaat het boek haaientanden over?

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis.

Wat heeft voorrang haaientanden of uitrit?

Het aanbrengen van haaientanden betreft voorrang verlenen aan kruisende bestuurders. Voor de uitrit situatie geldt: verleen voorrang aan het overige verkeer.

Related Posts