Wat betekent het als je tepel bloed?

Wat betekent het als je tepel bloed?

Bloed uit de tepel kan een gevolg zijn van irritatie van de melkgangen door het leeg masseren of een ontsteking. Het kan ook wijzen op een goedaardige of kwaadaardige afwijking in de melkgang. Bloed uit de tepel is daarom altijd een reden voor nader onderzoek.

Kan je tepel bloeden?

Tepeluitvloed kan op elke leeftijd optreden, maar ontstaat vooral in perioden van hormonale veranderingen; bijvoorbeeld in de puberteit of aan het begin van de overgang. Soms komt het ook voor rondom de menstruatie en kan het samengaan met pijn in de borsten.

Wat kun je doen bij tepelkloven?

Heb jij pijn door tepelkloven, dan is daar gelukkig wat aan te doen. De wondjes kan je verzorgen met (moeder)melk, een tepelzalf of met babyzalf. Smeer na de voeding een druppeltje melk op je tepel en laat het aan de lucht drogen. Dit heeft een helende en beschermende werking.

Waarom tepels afplakken?

Pleisters Ook pleisters kunnen je huid beschermen. Plak ze tijdig over je tepels zodat ze de kans krijgen goed aan je huid te hechten. Als je meteen na het opplakken gaat zweten, heb je kans dat de pleisters tijdens je training of wedstrijd loslaten.

Hoe ziet een gezonde tepel eruit?

Wat kleur betreft: alle kleuren zijn normaal. Krijgen je tepels ineens een andere kleur of zijn ze gebarsten of rood door irritatie, ga dan naar je huisarts. Er gebeurt nogal veel bij je tepels. Bijvoorbeeld die kleine bobbeltjes die eruitzien als kippenvel en bijna alle vrouwen hebben.

Wat zijn pijnlijke tepels tijdens je zwangerschap?

Veranderende en pijnlijke tepels tijdens je zwangerschap. Je tepels kunnen de vroegste indicatoren van een zwangerschap zijn. Ze veranderen van vorm, worden gevoeliger en kunnen spontaan gaan lekken. Gedurende je zwangerschap kan je zelfs last krijgen van pijnlijke tepels.

Wat zijn de vroegste tepels tijdens je zwangerschap?

Je tepels kunnen de vroegste indicatoren van een zwangerschap zijn. Ze veranderen van vorm, worden gevoeliger en kunnen spontaan gaan lekken. Gedurende je zwangerschap kan je zelfs last krijgen van pijnlijke tepels. Dit zijn alle tepel troubles die je tijdens je zwangerschap kan tegenkomen.

Wat zijn de eerste symptomen van een zwangerschap?

De eerste symptomen van een zwangerschap zijn niet altijd direct te herkennen. Zwangerschapssymptomen verschillen van vrouw tot vrouw en zelfs per zwangerschap. Toch zijn er vroege tekenen die bij veel vrouwen voorkomen en die erop kunnen wijzen dat je zwanger bent. Het uitblijven van de menstruatie is de voornaamste.

Related Posts