Wat betekent Windows OS?

Wat betekent Windows OS?

Het besturingssysteem is het hoofdprogramma dat geïnstalleerd staat op je computer of smartphone. Bekende besturingssystemen voor op de computer zijn Microsoft Windows, macOS van Apple (vroeger OS X genoemd) en Chrome OS van Google.

Regelmatig kom je ook de Engelse benaming “operating system” tegen of wordt het als “O.S.” afgekort. Bekende besturingssystemen voor op de computer zijn Microsoft Windows, macOS van Apple (vroeger OS X genoemd) en Chrome OS van Google. De meeste smartphones hebben Android of iOS als operating system draaien.

Wat is de hoogste Windows?

Originele kernel

Naam Kernel Hoogste versie
IE
Windows 95 4.0 5
Windows 98 4.10 6
Windows 98 SE

Wat zijn de kenmerken van een Windows computer?

Kenmerken Windows. Wat zijn typische kenmerken van een windows computer? Doorheen de tijd zijn deze drastisch veranderd maar wij zullen de meer algemene kenmerken specifiëren. In Windows heeft een gebruiker een thuismap maar ten opzichte van een Apple computer is Windows veel vrijer in het bewerken en aanmaken van mappen op andere locaties

Wat is de geschiedenis van Windows?

De geschiedenis van Windows gaat terug tot 1982, toen Microsoft begon aan de eerste versie van een besturingsprogramma dat de naam Interface Manager kreeg. Dit werd aangekondigd in november 1983 (na de Apple Lisa, maar voor de Macintosh) onder de naam “Windows”. Windows 1.0 kwam echter pas uit in november 1985.

Wat zijn de besturingssystemen vanmicrosoft Windows?

Microsoft Windows is een groep verschillende grafische besturingssysteemfamilies, die allemaal zijn ontwikkeld, uitgebracht en verkocht door Microsoft. Elke familie is geschikt voor een bepaalde sector van de informatica-industrie. Actieve Windows-families zijn Windows NT en Windows Embedded.

Related Posts