Wat doen tegen spierspanning nek?

Wat doen tegen spierspanning nek?

Hieronder vind je 5 oefeningen die jou ook wellicht kunnen helpen om spierspanning van je spieren en pijn in de nek/schouderregio te voorkomen of te verminderen.

 1. Armzwaai 1. Ga rechtop staan, zorg dat je voldoende ruimte om je heen hebt.
 2. Schouderdraai.
 3. Schouders laten zakken.
 4. Zachtjes rekken.
 5. Armzwaai 2.

Wat is goed tegen spierspanning?

Calcium is onontbeerlijk voor het overbrengen van zenuwprikkels en het functioneren van het immuunsysteem. Het helpt ook bij ontspanning en tegen spierspanning. Magnesium is een rustgevend mineraal dat helpt bij het in balans brengen van het zenuwstelsel en bij spierkrampen.

Hoe spierspanning behandelen?

 1. Massage en warmte. Massage door een therapeut kan de acute klachten door spierspanning snel verbeteren.
 2. Kinesitherapie. Oefening in de kinepraktijk kunnen soelaas bieden bij netspanning door een juiste lichaamshouding aan te leren.
 3. Pijnstillende middelen.
 4. Onderliggende ziekte behandelen.
 5. Acupunctuur.
 6. Andullatietherapie®

Wat betekent als je spieren trillen?

Spiertrekkingen zijn vaak onschuldig, maar ze kunnen ook het gevolg zijn van een neurologische aandoening. Een trillend ooglid is de meest bekende spiertrekking, maar ze komen ook voor in benen en armen. Bekende oorzaken zijn onder andere vermoeidheid, stress en cafeïne.

Wat gebeurt er als je spieren trillen?

Als spieren onbekend zijn met een nieuwe beweging, dan worden je spiervezels ongecontroleerd opgerekt en samengetrokken. Hierdoor raken de zenuwuiteinden geïrriteerd, wat ervoor zorgt dat de spieren ongecontroleerd gaan trillen.

Werk de spanning weg door met uw vingertoppen de overgang tussen nek en schouders te masseren. Druk met de vingertoppen van uw linkerhand op de plek waar uw nek overgaat in uw schouder, aan de rechterkant van uw lichaam. Druk op de spieren daar en hou 5 seconden vast. Laat los zodra u uw spieren voelt ontspannen.

Welke oorzaak heeft een stijve nek?

Eén oorzaak kan zijn pijn in de nekspieren. Maar deze vervelende klacht kan ook ontstaan door slijtage van de halswervels, slijtage van het botvlies of een beschadiging van de banden of pezen. Een stijve nek kan een oorzaak zijn van pijn in de schouders, armen, hoofd en hoog in de rug.

Wat is de oorzaak van pijn in de nek?

Deze blessure kan ontstaan door een onverwachte beweging, overbelasting of te intensief sporten. Het spiertje zal zich snel weer herstellen, zodat de pijn verdwijnt. Nog een oorzaak van pijn in de nek is een koude luchtstroom of tocht. Dit kan een pijnlijk en stijf gevoel in de nek geven.

Hoe voorkom je nekpijn?

Neem verder regelmatig een pauze en doe dan wat nek- en schouderoefeningen. Naast nekpijn kunnen ook hoofdpijn, gevoelloosheid, tintelingen en pijn in de bovenrug of armen ontstaan bij een whiplash. De arts zal pijnstillers voorschrijven en eventueel een nekkraag om de nekspieren te ontlasten.

Wat is de anatomie van de nek?

Anatomie van de nek. De nek bestaat uit 7 nekwervels. Nekwervels zijn botten met een wervellichaam en enkele puntige uitsteeksels naar de achter- en zijkant toe. Door de wervels heen loopt van boven naar beneden het wervelkanaal. In het wervelkanaal bevindt zich het ruggenmerg.

Related Posts