Wat doet een smartphone met je?

Wat doet een smartphone met je?

Met een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, uw Facebookprofiel bijhouden, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren.

Dat is een Engelse term die letterlijk ‘slimme telefoon’ betekent. Met deze telefoons kunnen mensen bellen en sms’en, maar ook andere dingen zoals e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Een internetverbinding is zelfs noodzakelijk voor veel mogelijkheden van de smartphone.

Welke metalen zitten verwerkt in een smartphone?

Naast goud zitten er nog veel meer kostbare metalen in onze mobieltjes verstopt. De nieuwste smartphones bevatten tussen de dertig en veertig verschillende soorten metaal. Denk aan: koper, zilver en aluminium, maar ook een groot aantal onbekendere, exotische metalen zoals: indium, neodymium en antimoon.

Wat zijn de voordelen van een smartphone?

Om te beginnen kun je er makkelijk je agenda op bijhouden en je mailtjes lezen, maar net zo goed het nieuws checken en de openingsuren van winkels bekijken. En dat, waar je ook zit. Er zitten ook een aantal handige hulpmiddelen in, zodat je niet telkens met aparte elektronische spullen moet zeulen.

Welke delfstoffen worden gebruikt bij het maken van smartphones?

Smartphones bestaan uit vele verschillende grondstoffen waaronder zeldzame metalen zoals bijvoorbeeld goud en palladium en mineralen als kobalt en coltan.

Welke edelmetalen zijn er?

De acht edelmetalen met symbool en atoomnummer

  • Goud (Au, 79)
  • Zilver (Ag, 47)
  • Ruthenium (Ru, 44)
  • Rhodium (Rh, 45)
  • Palladium (Pd, 46)
  • Osmium (Os, 76)
  • Iridium (Ir, 77)
  • Platina (Pt, 78)

Waarom is telefoon slecht voor je?

De World Health Organization heeft aangegeven dat de straling van elektronische apparaten, dus niet alleen straling van je mobiele telefoon, slecht zijn voor het menselijk lichaam en de kans op kanker kunnen vergroten.

Waarom geen gsm op school?

Verbieden heeft een averechts effect Uit onderzoek blijkt dat wanneer docenten hun leerlingen bepaalde dingen verbieden, dit een averechts effect heeft. Leerlingen zijn zich aan het ontwikkelen, en op weg naar volwassenheid en autonomie nemen zij minder gemakkelijk de opgelegde regels van de docent aan.

Related Posts