Wat doet Pleisterspray?

Wat doet Pleisterspray?

Hansaplast Pleisterspray beschermt tegen kiemen en bacteriën. De spray geeft een handige en transparante wondbescherming. De op de wond gesprayde laag is flexibel en kan zelfs worden aangebracht op lastige of moeilijk bereikbare plaatsen. De laag is waterdicht en biedt meerdere dagen bescherming.

Wat doet Hansaplast Wondspray?

Hansaplast Wondspray is een makkelijk te gebruiken spray voor de ontsmettende reiniging van kleine acute wonden zoals sneeën, schaafwonden, eerste en kleine tweede-graads brandwonden en open blaren. De spray kan ook worden gebruikt voor chronische wonden en postoperatieve wondzorg volgens de instructies van uw arts.

Hoe plak je een Wondpleister?

Pleister plakken

  1. Maak de wond schoon met water en daarna met ontsmettingsmiddel.
  2. Raak de wondkussen van de pleister niet aan.
  3. Knip de pleister op maat en in de juiste vorm (zie pleisterkaart)
  4. Plak de pleister. Nooit rondom een lichaamsdeel.
  5. Plak openstaande delen van een pleister eventueel af met een kleefpleister.

Waarom Zwaluwstaartje?

Hechtstrips of zwaluwstaartjes: Is de wond schoon en staat er weinig spanning op de wondranden? Dan kan de huisarts hechtstrips of zwaluwstaartjes gebruiken om de wondranden bij elkaar te brengen. De huisarts zal de wondranden dan wel eerst schoonmaken en ontsmetten.

Hansaplast Pleisterspray kunt u gebruiken voor het desinfecteren van kleine wondjes en voor schaafwonden. De wond wordt als een soort tweede huid bedekt en de spray bevordert natuurlijke wondgenezing. De wond wordt daarbij ook nog eens (transparant) beschermd tegen water, vuil en bacteriën.

Hoe krijg je vastgeplakt verband los?

Het volstaat om een halve theelepel keukenzout op te lossen in een half glaasje water. Roer het zout goed door het water en wacht totdat het is opgelost. Vervolgens kan het verband met het water worden natgemaakt.

Welke observaties voer je uit als je het verband van de wond verwijderd?

Behandeling en verbandwisseling

  • Beoordeel de wond. Kijk naar kleur, grootte, diepte, hoeveelheid wondvocht.
  • Let op complicaties zoals tekenen van klinische infectie. Bijvoorbeeld roodheid, zwelling, pijn en warmte.
  • Bekijk en betast de omringende huid, let op verweking, overgevoeligheid of andere afwijkingen.

Waar koop je Pleisterspray?

Hansaplast Pleisterspray kopen bij De Online Drogist.

Hoe verwijder je spray pleister?

Kun je Pleisterspray van de huid verwijderen? Normaalgesproken hoeft de Pleister Spray niet van de huid te worden verwijderd, omdat de laag binnen enkele dagen vanzelf oplost. Als u de laag eerder wilt verwijderen, kunt u een oplosmiddel gebruiken op basis van isopropylalcohol of ethylacetaat.

Wat werkt als pepperspray?

De DNA Spray is 100% legaal te gebruiken, dit maakt het een geweldig alternatief voor het illegale pepperspray.

Hoe Wondspray gebruiken?

Ideale spray voor in je tas Het sprayt fijn en droogt snel op. Daarna zit er echt een laagje op je huid. Ik heb het idee dat je wondjes sneller genezen met een wondspray dan als je pleisters gebruikt. Ook vriendelijk voor je huid.

Related Posts